04.12.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Обласна прокуратура наводить порядок у найгучнішому дерибані землі по-трускавецьки

Обласна прокуратура наводить порядок у найгучнішому дерибані землі по-трускавецьки

Обласна прокуратура відреагували на звернення громадської організації «Рада міста» про терміни розслідування у кримінальних провадженнях щодо права власності на вул. Бандери, 31 у Трускавці. Звернення було подане на особистому прийомі прокурора Львівщини Ірини Діденко.

Нагадаємо, що минулого року відбувся найгучніший дерибан землі по-трускавецьки! Новітні рейдери знайшли дешевий спосіб заволодіння землею: не дивлячись на відсутність будівлі, створивши фейкові юридичні особи й «чисті» документи – рішенням сесії ТзОВ «Нові технології девелопмент» отримали в оренду земельну ділянку, ринкова ціна якої понад 5 млн грн!

Ця фірма зареєструвала право власності на нежитлову будівлю на Бандери, 31 на підставі технічного паспорта без номера, скориставшись послугами державного реєстратора у Мостиському районі!

На момент реєстрації об’єкту не існувало – журналісти «Джерел Трускавця» віднайшли лише залишки будівельного непотребу за вказаною адресою.


Про це було відомо депутатам і міському голові Трускавця Андрію Кульчинському, однак на такий «дріб’язок» вони уваги не звертали. Більше того - виконавчий комітет міської ради поміняв адресу нерухомого майна цієї віртуальної будівлі. За наявності достатньої інформації та документів про очевидну аферу такі дії свідчать про пряму зацікавленість трускавецьких чиновників у реалізації рейдерської схеми.

Цикл публікацій «Джерел Трускавця» про цинічне і нахабне захоплення землі став поштовхом для того, аби Дрогобицька місцева прокуратура торік у грудні відкрила кримінальне провадження за статтею 358 (частина 1) КК України.

Йдеться про внесення завідомо неправдивих відомостей у технічний паспорт щодо наявності об’єкта нерухомого майна, площею 447, 7 кв м на вул. С. Бандери, 31. Під час досудового розслідування Дрогобицьким відділенням Нацполіції було документально зафіксовано відсутність будівлі на вул. С. Бандери, 31.

Кримінальне провадження також було відкрите Городоцькою місцевою прокуратурою за ч.2 ст. 358 КК України.

У відповіді, яку отримала «Рада міста», повідомляється, що за результатами вивчення матеріалів встановлено, що досудове розслідування і процесуальне керівництво Дрогобицькою місцевою прокуратурою у ньому проводилися всупереч вимогам кримінально-процесуального законодавства. Через що на адресу керівника Дрогобицької місцевої прокуратури та СУ ГУ Нацполіції у Львівській області прокуратурою Львівщини скеровано листи про усунення цих порушень та активізацію досудового розслідування.

Поновлено також кримінальне провадження, зареєстроване Городоцькою місцевою прокуратурою.

документ.jpg

Нагадаємо, що ТзОВ «Нові технології девелопмент» створене торік у липні, керівник – Віктор Дудзяк. Кінцевий бенефіціарний власник фірми Марина Прихідько є і співзасновником «Будівельних технологій XXI століття», у якій 99 %власності належить «Будівельній компанії «Новбуд-1». Власником цієї фірми вказано Осипа Наконечного, чий син Юрій Наконечний є депутатом Трускавецької міської ради від ВО «Свобода». Юрій Наконечний, згідно з даними з декларації, обіймає посаду директора з фінансово-економічних питань у «БК «Будівельні технології XXI століття».

Юрій Наконечний є також головою депутатської комісії з питань землекористування, містобудування та благоустрою, він погоджував проект рішення сесії про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою та надання в оренду ділянки «Новим технологіям девелопмент», голосував за це рішення. Аналогічно діяв і його однопартієць Богдан Габшій, екс-заступник директора з організаційних питань у «Будівельні технології XXI століття».

У березні 2019 року рішенням сесії було надано в оренду «Новим технологіям девелопмент» земельну ділянку площею 0, 1610 га на вул. С.Бандери 31-А. За це проголосували: Василь Вовчанський, Богдан Габшій, Іван Герльовський, Михайло Кіселичник, Олег Карпин, Іванна Кенц-Березюк, Михайло Малащак, Тарас Матолич, Мирон Мицько, Юрій Наконечний, Руслан Пристай, Олена Савченко, Віра Сазонова, Микола Сеньків, Анатолій Стародуб, Ігор Стасик, Андрій Степаненко, Василь Тимчишак, Юрій Яворський, Андрій Кульчинський.

Це питання не викликало жодних запитань чи зауважень, депутати й трускавецький мер проголосували швидко й злагоджено. Така одностайність могла бути наслідком попередньо укладених домовленостей.

Ольга КУЦ


Социальные комментарии Cackle