23.01.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Обірвалося життя 102-річного трускавчанина-довгожителя Павла Латиша

Обірвалося життя 102-річного трускавчанина-довгожителя Павла Латиша

На 102-му році життя відійшов у вічність Павло Латиш, колишній керівник 4-ї пожежної частини Трускавця, який присвятив улюбленій праці 40 років.

Життєвий шлях Павла Корнійовича був насиченим та сповнений добрими справами. Уродженець Чернігівської області у 1937 році закінчив агроекономічний технікум. Далі була війна. У 1946 році де­мобілізувався з армії та одружився. Батьки дружини запросили подружжя Латишів в Трускавець, куди ті приїхали та оселилися тут у вересні 1947 року. У той час старший брат дружини працював у щойно сформованій  пожежній частині міста і запропонував туди влаштуватися Павлу Латишу. Павло Корнійович  погодився і працював спершу начальником караулу, а потім інструктором з профілактики. 

У 1949 році Павлу Латишу пропонують тимчасово стати начальником пожежної команди. І з цього часу пан Латиш очолив пожежний склад рятувальників  на  довгих 30 років. Очолюючи місцевих вогнеборців, чоловік постійно вдосконалює свої навики та знання – тож в 1964 році закінчує в Івано-Франківську школу середнього ке­рів­ного складу пожежної охорони.

У роки зародження рятувальної  служби в Трускавці пожежна частина знаходилася на вулиці Джерельній. У колишній стодолі тримали дві пожежні машини, а воду носи­ли власноруч за сто метрів. Павло Латиш, очо­ливши пожежну служ­бу, підводить до час­тини водопровід та  фактично курує будівництво нового приміщення для вогнеборців. У 1959 році пожежники Трускавця переїхали у будівлю на Бориславській, 20, де знаходяться й досі. 

Любов до справи всього свого життя Павло Корнійович передав і власним  дітям – у  пожежній частині спочатку в Трускавці, а згодом і у Львові  пропрацював його син, а донька Майя понад 13 років віддала диспетчерській роботі.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким Павла Латиша. Він прожив довге прекрасне життя, завжди залишався оптимістом, любив і поважав людей.

Прощання з Павлом Корнійовичем відбудеться сьогодні о 13:00, поховають його у Трускавці.


Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle