11.03.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Нужденні і потребуючі? У Трускавці посадовці отримують матеріальні допомоги, які в рази перевищують зарплати городян

Нужденні і потребуючі? У Трускавці посадовці отримують матеріальні допомоги, які в рази перевищують зарплати городян

Понад 250 тис гривень склали торік виплати на оздоровлення і на покращення побутових умов п’ятьом трускавецьким посадовцям – Андрію Кульчинському, Олексію Балицькому, Наталії Пономаренко, Олександру Ткаченку, Олені Петранич.

Щороку, йдучи у відпустки, на підставі особистих заяв трускавецький мер та його команда отримують матеріальну допомогу коштом трускавецьких платників податків.

Так, міському голові Андрію Кульчинський торік було додатково нараховано з бюджету 58, 6 тис грн на оздоровлення й вирішення соціально-побутових питань.

Олексій Балицький, заступник міського голови, депутат обласної ради, також не відмовив собі у праві на матеріальну допомогу у сумі понад 50 тис грн.

Олександр Ткаченко отримав на поліпшення побутових умов 45,3 тис грн.Хоча загальновідомою є інформація про повну бездіяльність і рівень компетентності заступника Ткаченка. Його постійна відсутність на нарадах у мерії, засіданнях сесії – це не що інше як ігнорування посадовими обов’язками, простіше кажучи – прогули. Однак, цей посадовець не обділений доплатами!

Що стосується секретаря ради Наталії Пономаренко, то сума отриманої нею матеріальної допомоги торік склали понад 45,6 тис грн. Керуюча справами Олена Петранич також потребувала допомоги на оздоровлення й побутові негаразди на 53,9 тис грн.

Ці щорічні додаткові  виплати з бюджету трускавецькі посадовці отримують, маючи доволі високі зарплати. Так зарплата трускавецького мера складає 27 тис грн, у заступників, секретаря ради та керуючої справами - по 22 тис грн.

Оклади держслужбовців суттєво зросли з травня 2018 року. Окрім цих сум Андрій Кульчинський, Олексій Балицький, Наталія Пономаренко,  Олександр Ткаченко, Олена Петранич щомісяця отримують і премію у 100% посадового окладу.

Про це вони подбали одразу, як тільки зайняли посади – уже на першій сесії Трускавецької міськради у листопаді 2015 року були ухвалені відповідні рішення. 

Зазначимо, що нарахування премій – це ініціатива посадовців, підтримана депутатами. Їх можна і скасувати, або зменшити відсоток! Усі ж інші працівники міськради отримують премію у розмірі 30-50 % від окладів, які значно менші, аніж у  мера й заступників. То чому б  Андрію Кульчинському і його команді не бути солідарними з  колективом, економлячи бюджетні кошти на виплати премій і матеріальних допомог собі, коханим!

Звісно, посадовці повинні отримувати гідні зарплати, однак за умови надання послуг ефективного менеджменту.

За останні чотири роки в Трускавці не реалізовано жодного інвестиційного проекту, не вирішено питання з якістю води, не впроваджено механізмів е-врядування, центр забудовано висотками, курортний парк – у жалюгідному стані. Оце і є ті «здобутки», які вимагають додаткової матеріальної винагороди?

Нагадаємо, що у Трускавці найнижча – 6 609 грн - зарплата на Львівщині. Про це повідомило Головне управління статистики у Львівській області за підсумками III кварталу 2019 року. Тобто  трускавецький мер Андрій Кульчинський отримує лише матеріальну допомогу у 8 разів більшу, аніж пересічні трускавчани щомісяця.

Може б то скинутись по гривні для потребуючих високопосадовців Трускавця, аби вони не лізли в бюджет громади?

Ольга КУЦ

док.jpg

Социальные комментарии Cackle