14.11.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Новий зонінг Трускавця знову не ухвалили. Депутати вирішили поспілкуватися з розробниками

Новий зонінг Трускавця знову не ухвалили. Депутати вирішили поспілкуватися з розробниками

На розгляд депутатів міськради сьогодні, 14 листопада, вдруге виносилося питання «Про затвердження містобудівної документації «План зонування території міста Трускавця (зонінг)». Доповідачем був начальник відділу містобудування й архітектури Зіновій Кушнір.

Однак депутати висловили чимало зауважень стосовно зон, окреслених  у цьому документі й висотності будівель, які, ймовірно, тут можуть постати. На цьому акцентували увагу Андрій Остапчук, Юрій Яворський, Роман Бучкович. Народні обранці наводили як вкрай негативний приклад будівництва восьмиповерхового житлового будинку, який зводиться впритул до міської ради на вул. Бориславській, 4. Трускавецький мер опонував у відповідь, мовляв, висотність цілком прийнятна, оскільки далі за цим будинком є багатоповерховий готель.

Як відомо, дозвіл на розробку проекту  будівництва житлової висотки у центрі міста надали члени архітектурно-містобудівної ради Управління містобудування, архітектури та землекористування ТМР.

Депутати також несуть відповідальність за її будівництво, оскільки у грудні 2017 року рішенням сесії дозволили поміняти цільове призначення ділянок на вул. Бориславській, 4 з «будівництва та обслуговування готельно-оздоровчого комплексу» на «будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку». Функціональне призначення землі співпало із зонінгом міста, чинним на той час.

Як відомо, зонінг Трускавця було скасовано постановою Окружного адміністративного суду м. Києва торік у жовтні.

Суд встановив, що рішення Трускавецької міської ради № 693 від 12.10.2017 року «План зонування території міста Трускавця (зонінг)», було прийняте з порушеннями: зонінг суперечив Генеральному плану Трускавця і змінив межу першої зони санітарної охорони.

Суд дійшов висновку, що міська рада перевищила свої повноваження – вона зменшила межі зон санітарної (гірничо-санітарної) охорони курорту Трускавець, зміна яких можлива лише після їх затвердження Верховною Радою України одночасно з прийняттям відповідного закону.

Що стосується нового документу «План зонування території міста Трускавця (зонінг)», то, аби розставити всі крапки над «і»  депутати вирішили запросити на наступне засідання розробників з державного інституту проектування міст «Містопректу».

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle