05.05.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавець - без води! Вийшла з ладу насосна станція, а водосховище через замулення не експлуатується

Трускавець - без води!  Вийшла з ладу насосна станція, а водосховище через замулення не експлуатується

У Трускавці призупинено водопостачання міста. Про це сьогодні, 5 травня, повідомив трускавецький водоканал. В оголошенні йдеться про те, що через низький рівень води в резервуарі «Доброгостів» зупинила роботу  насосна станція 3-го підйому на вул. Стебницький. Така ситуація  призвела до загальної зупинки  водопостачання в Трускавці на невизначений термін.  

- Відновлення подачі води буде здійснено після підняття рівня води в резервуарі, що залежить від КП “Дрогобичводоканал”», - інформує комунальна структура міста.

Прояснити ситуацію не зміг і заступник міського голови Трускавця Олексій Балицький. За його словами – тривають перемовини з водоканалом Дрогобича про причину виходу із ладу насосної станції. З’ясовують усі деталі поломки. На скільки часу Трускавець залишився без води, та як постачатимуть в місто воду, якщо ремонт затягнеться на кілька днів – наразі не відомо.

Ситуація ускладнюється й тим, що за словами місцевих посадовців, питне водосховище Трускавця, через погодні умови вже другу добу виведено з екплуатації. Воно замулене. Тож подавати з нього воду як з резервного джерела "Трускавець водоканал" не може.

Додамо, як масово інформували в соціальних мережах минулими вихідними трускавчани – вода у їхніх кранах текла брудна та з своєрідним запахом. Споживати її люди бояться. Таку воду трускавчанам напередодні подавали з питного водосховиша. Однак, через дощі та погану систему фільтрації води – цей процес призупинили.

Як відомо, станом на сьогодні борг трускавецького водоканалу становить близько 20 млн грн. Левова частка його була сформована за каденції Андрія Кульчинського. Мільйонні втрати через некомпетентність і системну бездіяльність міського голови і профільного заступника Олексія Балицького тепер віддаватимуть мешканці міста-курорту. 

Нагадаємо, що Андрій Кульчинський обіцяв виборцям «Питну воду одразу із крану!». У програмі «Трускавець – 2020» задекларовано: цілодобове забезпечення якісною питною водою, встановлення сучасних міських систем очистки води, гарантований контроль якості води. Жоден із цих пунктів очільник міста не втілив у життя. За період каденції Андрія Кульчинського вартість послуг на воду для трускавчан зростала сім разів.


Ірина Романова 

Социальные комментарии Cackle