02.07.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

«Нафтуся» таки платна для трускавчан! За воду для мешканців платитимуть з бюджету (+ВІДЕО)

«Нафтуся» таки платна для трускавчан! За воду для мешканців платитимуть з бюджету (+ВІДЕО)

Маніпуляції та свідоме перекручування! Так у Трускавці влада міста на чолі із мером Андрієм Кульчинським подає громаді інформацію про важливі питання із життєдіяльності курорту.

Мова йде про безкоштовне споживання мешканцями Трускавця  мінеральних вод. Пам’ятається, коли три роки тому в оздоровниці вперше заговорили про встановлення плати у бюветі, мер міста пан Кульчинський бився в груди та запевняв містян: «Для трускавчан «Нафтуся» буде безкоштовною!».

А сьогодні, 2 липня, на сесійному засіданні депутати Трускавця проголосували за рішення «Про затвердження міської програми оздоровлення мешканців міста Трускавця мінеральними водами міста-курорту». Саме цим документом передбачене скерування 50 тис грн із бюджету міській лікарні, яка оплачуватиме ТОВ «Трускавеці лікувальні води» пільговий доступ городян до бювету мінвод.

Механізм напрацьовано такий: для місцевих мешканців відтепер потрібне призначення сімейного лікаря на безоплатне споживання «Нафтусі». Як доповів на сесії керівник медзакладу Ігор Стасик, за їхніми підрахунками до кінця цього року пощастить 736 жителям. Решта трускавчан платитиме за цілющу воду! Не поширюється рішення про безкоштовну «Нафтусю» і на мешканців сусідніх сіл, які увійдуть з курортом до майбутньої ОТГ. Коли об’єднана громада буде створена, - резюмують у міській раді Трускавця – тоді й поведуть мову про пільги на  мінводи для мешканців ОТГ.

Отже, «Нафтуся» для трускавчан не є  безкоштовною, як розповідає міський голова пан Кульчинський. Оскільки за те, щоб понад 700 городян мали можливість до кінця цього року випиту її безоплатно, мерія  виділяє 50 тис грн з бюджету.

На фоні піару Андрія Кульчинського слушними були зауваження деяких депутатів під час обговорення на сесії цього питання. Зокрема, вони закликали владу  вести перемовини із ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» щодо безкоштовного відпуску «Нафтусі» для трускавчан, принаймні до кінця цього року без компенсації послуги містом. Однак до таких думок Андрій Кульчинський  не прислухався.

Він наполегливо лобіював питання, настільки вперто його «протискав», що  двічі виносив на голосування. З першого разу програма оздоровлення трускавчан  коштом платників податків підтримана не була! Втім мер не довго вагався і, порушуючи Регламент міськради, за кілька хвилин знову запропонував розглянути цей проєкт рішення! Кишенькова мерська більшість цього разу згуртувалася і проголосувала так, як очікував міський голова. Програму підтримали: Олег Карпин, Олена Савченко, Анатолій Стародуб, Мирослав Мицько, Віра Сазонова, Ігор Стасик, Руслан Цехмейстер, Богдан Габшій, Михайло Малащак, Юрій Наконечний, Руслан Пристай, Микола Сеньків, Андрій Степаненко Наталія Пономаренко і, звісно ж, Андрій Кульчинський.

Ірина Романова



Социальные комментарии Cackle