04.06.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Мерія Трускавця частково виконала вимогу про скорочення видатків на День міста, відмовившись від 115 тис грн

Мерія Трускавця частково виконала вимогу про скорочення видатків на День міста, відмовившись від 115 тис грн

Цього року, як і в попередні, чималу суму коштів з міського бюджету заплановано витратити на відзначення Дня міста. На святкові заходи мали намір скерувати понад 915  тис грн: йшлося про театральний фестиваль, конкурс оркестрів, виступ музичного гурту й естрадного артиста. Тендер на таку суму оголосив відділ  культури Трускавецької  міськради.

Відповідно до умов конкурсу за годинний виступ Віктора Павліка трускавецькі платники податків мали викласти 100 тис грн, за гурт «ТІК» - майже 300 тис грн.

Таке марнотратство обурило трускавчан – під час опитування у соціальній мережі Фейсбук проти розбазарювання коштів громади висловилися 88% респондентів!

Люди також озвучили свої пропозиції, куди варто скерувати чималу суму, звернувши увагу посадовців на незадовільну якість водопостачання у місті, проблеми з дитячими майданчиками та утриманням дошкільних установ, ремонти доріг й тротуарів у місті.

Такий результат став підставою для формування петиції, яку зареєстрував трускавчанин Андрій Пфайфер. Вона набрала необхідну кількість голосів у рекордно стислі терміни – за 4 доби!

У петиції містилася вимога: зменшити видатки з міського бюджету на відзначення 192-ої річниці Трускавця до 300 тис грн. А до фінансування  заходів залучити позабюджетні кошти – добровільні внески підприємців і підприємств, меценатську та спонсорську підтримку.

Цю вимогу міські посадовці не виконали! Однак і абсолютно проігнорувати не наважилися. Вони ухвалили компромісне рішення: скасували участь у  вечірньому концерті Віктора Павліка і на 15 тис зменшили фінансування Міжнародного фестивалю-конкурсу «Яскрава симфонія Прикарпаття».

Отже загалом видатки з бюджету на відзначення Дня міста тепер становитимуть понад 800 тис грн. Такий результат, звісно, складно назвати успішним. Однак петиція є наглядним прикладом того, як функціонує механізм тиску на міську владу. Після цієї на офіційному сайті з’явилося ще дві петиції. У такий спосіб трускавчани намагаються донести свої вимоги щодо проблем, вирішення яких міська влада ігнорує.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle