27.02.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Мер ігнорує вимогу трускавчан! Андрій Кульчинський видав нові розпорядження для торгівлі у центрі міста

Мер ігнорує вимогу трускавчан! Андрій Кульчинський видав нові розпорядження для торгівлі у центрі міста

Трускавецький мер Андрій Кульчинський продовжує плодити торгівлю у центрі міста. На сайті міської ради з’явилися нові розпорядження міського голови, які надають дозволи для ведення вуличної торгівлі на майдані Незалежності, бульварі Юрія Дрогобича, на бульварі Торосевича.

У такий спосіб трускавецький мер продемонстрував, що повністю ігнорує вимогу трускавчан, заявлену у петиції, яку 27 січня зареєстрував Андрій Пфайфер. Петиція набрала необхідні для розгляду 100 голосів у рекордно стислий термін – впродовж одного дня. Трускавчани підтримали її, адже розуміють, що через засилля торгівлі: дозволеної і стихійної, Трускавець втрачає самобутній шарм курортного міста.

Нагадаємо, що у петиції містилися вимоги: не ухвалювати рішення виконавчого комітету Трускавецької міської ради про проведення ярмарку «Чотири сезони» на майдані Незалежності, очистити майдан від МАФів, скасувати видані міським головою Трускавця розпорядження на розміщення виносної торгівлі на бульварі Юрія Дрогобича та майдані Незалежності. І не видавати нових!

Одну з вимог чиновники виконали блискавично - виконавчий комітет не проголосував за ярмарок «Чотири сезони» - за кілька днів ятки на центральній площі міста були демонтовані.

Однак на майдані Незалежності залишається ще кілька МАФів й атракціони. І хоча у петиції міститься вимога прибрати й ці торговельні місця, скасувавши розпорядження міського голови, мерія не реагує.

Бо дотичність до цього бізнесу мають депутати Трускавецької міської ради. Так, наприклад, депутат від «Самопомочі» Василь Тимчишак отримав торік відповідно до розпорядження міського голови дозвіл на прокат дитячих атракціонів (електромобілі, квадроцикли, силомір, турнік, груша ударна ) на Майдані Незалежності.

На площі також залишилися надувні гірки (наразі вони заховані у «будку»), дозвіл на встановлення яких отримала дружина депутата від «Самопомочі» Олега Карпина. Розпорядження міського голови також дозволяє родині Карпиних торгівлю безалкогольними напоями, млинцями, жуйками з лотка на майдані Незалежності

Ще один щасливчик, який отримав преференції від трускавецького мера – депутат-свободівець Руслан Пристай. Його дружина має дозвіл на реалізацію холодних та гарячих безалкогольних напоїв на бульварі Юрія Дрогобича.

До цієї когорти обраних належить і кіоск «Млинці» (є інформація, що справжнім власником є колишній депутат міськради від «Свободи»), а дозволи отримує ФОП Андрій Білас.

Власне, цьому підприємцю міський голова Трускавця 27 січня видав новий дозвіл.

Схоже, що цей та інші дозволи на вуличну торгівлю Андрій Кульчинський фабрикує заднім числом, бо усі розпорядження мера за січень оприлюднені на сайті міськради лише 19 лютого. Тобто Андрій Богданович намагається вмити руки, мовляв, не міг відреагувати на вимоги петиції, адже дозволи видав раніше або ж практично одночасно з датою її реєстрації.

Розпорядження мера стосуються також: дозволу підприємцю Кулиничу на надання фотопослуг на майдані Незалежності, підприємцю Кінашна реалізацію живих квітів на майдані Незалежності до 31 грудня 2020 року, підприємцю Дудіну на продаж дитячих іграшок ручної роботи з логотипом Трускавця з лотка на бульварі Юрія Дрогобича.

Тобто торгівлю у центрі Трускавця через підтримку мера викорінити остаточно, втіливши однакові правила для всіх, не вдасться. Хочемо зауважити, що за діяльність, яка класифікується як вулична торгівля,  до міського бюджету не сплачується ні копійки. Натомість підприємці, що здійснюють торгівлю сувенірною продукцією на бульварі Юрія Дрогобича, щомісяця вносять чималу орендну плату.

Треба розуміти, що далі рухатися буде непросято. На сайті міської ради зареєстровано петицію про переміщення яток з майдану Незалежності та збереження робочих місць фізичних осіб-підприємців. У ній просять переглянути рішення про закриття ярмарку «Чотири сезони», не скасовувати видані міським головою розпорядження на розміщення торгівлі в дерев’яних будиночках на майдані Незалежності.

Обидві петиції будуть розглядатися на сесії трускавецької міської ради, яка відбудеться 5 березня. Містом ширяться листівки із закликами дати відсіч «свавіллю місцевих олігархів» зупинити «наступ на малих підприємців». Так що протистояння буде - спротив готується серйозний.

Вікторія УТРИН



Социальные комментарии Cackle