11.02.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Медреформа в дії! Торік трускавчани отримали препаратів завдяки «Доступним лікам» на півмільйона гривень

Медреформа в дії! Торік трускавчани отримали препаратів завдяки «Доступним лікам» на півмільйона гривень

Про це повідомив керівник міської лікарні Ігор Стасик, зазначивши, що минулого року понад 8 тисяч трускавчан отримали ліки безоплатно чи із суттєвими знижками. «Програма «Доступні ліки» є успішною політикою відшкодування – торік сума коштів, яка була скерована для її впровадження у Трускавці, сягнула 568,2 тис гривень!

За словами, Ігоря Стасика, якщо раніше препарати для пільгових категорій населення, які надавалися у міській лікарні, фінансувалися з місцевого бюджету, то, скажімо, торік було повернуто невикористаних для цих потреб 40 тис грн, оскільки безоплатні медикаменти можна отримати завдяки «Доступним лікам».

Як стверджує головлікар комунальної установи, програма продовжує розвиватися! Планується, що з 1 квітня угоди з аптеками напряму укладатиме Національна служба здоров’я України, а не органи місцевого самоврядування, які нині отримують субвенційні кошти. Таке нововведення сприятиме тому, що зникне прив’язки до приписки – тобто купувати ліки в аптеках міста за цією програмою зможуть не лише трускавчани, а й відпочивальники та мешканці навколишніх населених пунктів, якщо виникне така необхідність.

Окрім того, наприкінці січня Міністерство охорони здоров'я затвердило новий перелік препаратів, які входять до програми «Доступні ліки».Загалом у реєстрі 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, за інші треба доплатити невелику різницю.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні 2017 року. Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, й отримати обрані ліки. У Трускавці  - це мережа «Планета здоров’я»,  «Подорожник», аптека «На здоров’я», що на продуктовому ринку.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle