19.07.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

КП “Дрогобичводоканал”: У питанні боргового конфлікту Трускавець чекає на погоду з моря

КП “Дрогобичводоканал”: У питанні боргового конфлікту Трускавець чекає на погоду з моря

На хвилі загострення боргового конфлікту між КП “Дрогобичводоканал” та ТзОВ “Трускавецький водоканал”, а саме через арешт виконавчою службою рахунків Трускавецького водоканалу, у хід пішли інформаційні спекуляції. 

Як стало відомо з газети “Джерела Трускавця”, Трускавецький міський голова Андрій Кульчинський вирішив відтермінувати боргове питання до серпня, очікуючи на рішення Апеляційного суду.

Справді у другій половині серпня має відбутися розгляд апеляційної заяви ТзОВ “Трускавецький водоканал”, у якій оскаржено 3 млн грн із наявних сьогодні 12,3 млн грн загального боргу. Виявляється, можна бути винним гроші і одночасно скаржитися в суд про завдані збитки. Трускавецький водоканал просить стягнути з КП “Дрогобичводоканал” 3 млн грн за завдані йому матеріальні збитки. Виконавча служба наклала арешт на рахунки Трускавецького водоканалу на суму 5,1 млн грн, які до майбутнього рішення суду не мають жодного стосунку.

– Дивує підхід Андрія Кульчинського до вирішення цієї проблеми, – каже начальник Дрогобицького водоканалу Роман Шагала. – Рішення Апеляційного суду не знімає гостроти ситуації. Адже левова частка боргу вже визнана судами і не може бути оскаржена. То ж чого міський голова обіцяє наприкінці літа з моря погоду? Врегулювання стосунків між КП “Дрогобичводоканал” та ТзОВ “Трускавецький водоканал” можливе за виконання двох умов: сплати боргу, а також внормування обсягів споживання послуг ТзОВ “Трускавецький водоканал” до меж, визначених структурою тарифу оптового споживача. Трускавецький водоканал споживає меншу кількість послуг, ніж закладено у тарифі КП “Дрогобичводоканал”. Через це Дрогобицький водоканал постійно зазнає збитків.

Замість пошуку механізму сплати боргу, у Трускавці взялися за старий метод переведення стрілок на Дрогобицький водоканал. Вчергове громада міста-курорту почула історію про монополіста, який гострить зуби, щоб проковтнути трускавецьких споживачів.

– Це ще один різновид маніпулятивної риторики, – вважає керівник КП “Дрогобичводоканал” Роман Шагала. – Її мета в який раз “заховати” проблему боргів. Фактично КП “Дрогобичводоканал” вже давно постачає джерельну воду трускавчанам, тож опосередковано вони є споживачами нашого підприємства. Єдина відмінність у ціні. У точці розподілу води у Доброгостові вартість води для Дрогобича, Стебника та Трускавця однакова. Відтак реалізація її дрогобичанам та стебничанам здійснюється за ціною 15,12 грн за м³, трускавчани за 1 м³ – платять 23,24 грн.


Образ Дрогобицького водоканалу як монстра твориться неспроста. Якщо постійно малювати його гострі зуби, можна легко заплутати тему 12-мільйонних боргів водоканалу та відсутності стратегії їх погашення.

Джерело: Дрогобицька міська рада

Социальные комментарии Cackle