18.03.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці проведуть ще одні слухання щодо плати за вхід до бювету мінеральних вод

У Трускавці проведуть ще одні слухання щодо плати за вхід до бювету мінеральних вод

ПрАТ «Трускавецькурорт» провело громадські слухання «Введення плати за надання послуг з видобутку, транспортування, підготовки та відпуску мінеральних вод в бюветі №1 Трускавця з метою збереження та розвитку трускавецького родовища мінеральних вод».

Про це повідомили у Трускавецькій міській раді, пише Zik.

У рамках обговорення слово мали представники ПрАТ «Трускавецькурорт» і ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води». Зокрема, керівники цих структур презентували громаді наявну ситуацію з обслуговуванням джерел, ознайомили із проблемами підприємства та вислухали пропозиції та коментарі трускавчан.

Серед головних меседжів ПрАТ: ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води» пропонує повернутися до створення спільного підприємства разом із Трускавецькою міською радою; Нафтуся – унікальна вода, аналогів якій немає, це підтверджують науковці, це бренд, який при створенні СП перейде у власність громади; 48 із 83 суб’єктів господарювання, які споживають Нафтусю, не уклали догорів про оплату послуг з видобутку, підготовки та відпуску води, це призвело до того, що минулого року підприємство зазнало збитків на суму 2 млн грн.

Як стверджує Андріан Драновський, генеральний директор підприємства, ПрАТ не в змозі самостійно утримувати структуру, тому вони шукають партнера. В інакшому разі керівництво «Трускавецькурорт» звернеться до міста з проханням дотувати його коштами міського бюджету.

«Десятки років йде мова про повернення контролю над джерелами у власність громади. Сьогодні ми маємо таку можливість. Так, місто візьме на свої плечі важку ношу, але, я переконаний, ми мусимо спробувати. У ситуації, що склалася, вважаю, що краще бути співвласником та мати розуміння що робити далі і важелі впливу. Якщо ж відмовимося, можемо потрапити в заручники: доведеться дотувати приватну структуру, щоб зберегти функціонування курорту, а це означає забрати гроші з міських соціальних програм. Ми втратимо кошти від оренди землі, майна. Бачення депутатів і моє – треба працювати в напрямку створення СП. Процес, на жаль, є політизованим. Чимало осіб використовують його, як майданчик для задовільнення власних амбіцій. Добре, що підприємство шукає діалогу з громадою, бо врешті-решт діалог відбувся. Всі були почутті. Тішить, що є конструктив» – підрезюмував перебіг громадських слухань трускавецький міський голова Андрій Кульчинський.

Представники ПрАТ «Трускавецькурорт» і ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води» наголосили, що це не останні слухання. Наступну зустріч буде анонсовано на офіційному сайті Трускавецької міської ради. 

Социальные комментарии Cackle