11.05.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці саджанцями поповнять сад героїв АТО під назвою «Мамина весна»!

У Трускавці саджанцями поповнять сад героїв АТО під назвою «Мамина весна»!

Трускавець згуртував матерів учасників АТО. В курортному місті у п’ятницю, 10 травня, стартував 5-ий ювілейний фестиваль естрадної пісні «Мамина весна». У рамках дійства кілька десятків матерів учасників АТО із різних куточків України приїхали в оздоровницю, щоб поділитися пережитим, підтримати одна одну, згадати своїх синів, яких у них відібрала безжальна війна та продовжити добру традицію – поповнити саджанцями фруктовий сад у Трускавці.

Понад 20 фруктових саджанців (яблуні та вишні) під символічною назвою «Мамина весна» висадили в курортному парку минулоріч. Садили дерева матері, дружинии та сестри, рідні яких воювали на Сході України. Цьогоріч висадка нових фруктових саджанців запланована на ранок суботи (10.30год) 11 травня в курортному парку. Учасники дійства вірять – молоді дерева, розквітаючи, нагадуватимуть перехожим про героїчний подвиг відчайдушних учасників АТО, які ціною власного життя тримали та продовжують тримати для нас мирне небо. А ще ці дерева обов’язково додадуть надії усім на нові мирні весни в Україні.


фото за 2018 рік


Окрім висадки фруктового саду, у рамках фестивалю в перший день окрім естрадного концерту, для матерів атовців було проведено семінар та психологічний тренінг «Українські матері за мир». Як наголосив засновник проекту, голова Громадського об’єднання «Культурно-спортивне об'єднання інвалідів» Олександр Іськов - ідея фестивалю «Мамина весна» визріла після старту військових дій на Сході України. Мета заходу проста та важлива водночас - з різних сторін підтримати українських матерів, чиї сини віддали своє життя за наш мир та спокій. Фініш фестивалю запланований на неділю, 12 травня, в цей день у Народному домі о 15.00 пройде завершальний концерт «Маминої весни».

Додамо, свого часу Трускавець став 101 українським містом, яке долучилося до патріотичної акції «Мамина весна». У кожному місті, де проходила акція з’явився сад із дерев, як світлий спомин про героїв АТО.

Наталя  Зелена 



фото 2018 року

Социальные комментарии Cackle