15.01.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Грип наступає! У Трускавці хворіють дорослі і діти

Грип наступає! У Трускавці хворіють дорослі і діти

Як інформують медики курортного міста, в Трускавці в період з 3 по 10 січня зріс рівень захворюваності на гострі респіраторні інфекції. Зареєстровано 46 випадків звернень до медпрацівників, натомість за аналогічний період минулого тижня таких випадків було 27. Ескулапи кажуть - підскочила захворюваність як серед дорослих, так і дітей. Так з 3 по 10 січня зареєстровано 28 випадків хворих на ГРВІ серед дорослого населення та 18 серед дітей. Однак не виключено, що недужих ще більше, оскільки медики наводять лише офіційні дані звернень до медустанови. Чимало ж людей полюбляє лікуватися самотужки дома. Окрім росту ГРВІ у Трускавці зріс і показник травматизму: 40 випадків за вказаний період (за минулий тиждень таких було 38).

Більшає кількість хворих на ГРВІ та грип не лише в Трускавці. Так, за словами головної епідеміологині області Наталії Тімко, оприлюдненими на Zaxid.net, на Львівщині усе частіше люди потрапляють до обласної інфекційної лікарні з грипом. Стан хворих – середньої важкості.

Натомість проблему із ускладненнями від грипу має Тернопіль. Лікарні Тернополя переповнені пацієнтами із запаленням легенів. Лише в 2-й міській лікарні лежить майже півсотні хворих з пневмонією. П'ятеро пацієнтів у реанімації, троє - померли. Хворі з пневмонією, кажуть місцеві медики, масово почали звертатися до лікарів перед і після нового року. Однак у більшості випадків – стан був важкий. Пневмонія підступна тим, наголошують лікарі, що розвивається дуже стрімко. Якщо не надавати хворому спеціалізовану допомогу вчасно, людина може згоріти буквально за кілька днів. У хворих, що лежать у лікарнях Тернополя, практично однакові симптоми: спершу піднімається температура, яку важко збити, і виникає сильний кашель. Мінусом є те, що не усі важко хворі одразу звертаються по допомогу до лікаря. Тож медики закликають – при поганому самопочутті та ознаках грипу не займатися самолікуванням, а консультуватися в мед закладах та з сімейними лікарями.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle