03.02.2021 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці підняли тариф на воду. Засідання виконкому відбулося в режимі відеоконференції

У Трускавці підняли тариф на воду. Засідання виконкому відбулося в режимі відеоконференції

У такий спосіб чиновники вирішили заховатися від людей, бо два тижні тому під тиском трускавчан, які прийшли на засідання виконавчого комітету, розгляд питання щодо підняття ціни на воду скасували.

Ситуація з водопостачанням міста-курорту викликає обурення у мешканців – громадська організація «Стратегія розвитку Трускавця» зібрала майже 2 тисячі підписів містян, які висловили невдоволення якістю послуг водоканалу – вода брудна і дорога!

Окрім цього міський водоканал за каденції трускавецького мера Андрія Кульчинського накопичив понад 20 млн гривень боргу, які міська влада компенсує коштом бюджету.

Тому спроба чергового підвищення ціни на воду на 62% до 54,5 грн за куб м, яку активно лобіював пан Кульчинський, викликала хвилю протестів.

Трускавчани озвучили свої вимоги – звільнення керівника водоканалу Віктора Марченка, звіт про діяльність якого депутати визнали незадовільним, створення наглядової ради на підприємстві, проведення незалежного аудиту. І лише після цих заходів – формування економічно обґрунтованого тарифу.

Проте міська влада вкотре продемонструвала, що думка громади для неї не є важливою! Міський голова, ігноруючи ці вимоги, скликав засідання виконкому у форматі відеоконференції у своєму робочому кабінеті, щоб унеможливити доступ людей.

Ціну на водопостачання і водовідведення для трускавчан поки що підняли до 46,2 грн за куб м з ПДВ. За таке рішення проголосували члени виконавчого комітету: Андрій Кульчинський, Олена Петранич, Наталія Пономаренко, Олександр Ткаченко, Олексій Балицький, Мирон Флюнт, Святослав Стефанків, Василь Ірод, Павло Пасічник, Михайло Кіселичник, Володимир Павлишин, Наталія Скибак, Наталія Сов’як, Микола Федоричак, Степан Вовків.

За словами Андрія Кульчинського, це робочий тариф, який не відповідає потребам водоканалу, тобто за місяць-два ціну підніматимуть знову.

Нагадаємо, що гуртовий тариф, за яким трускавецький водоканал купує воду у дрогобицького, становить 13, 14 грн за куб м. Від цієї суми у Трускавці «накрутили» до ціни у 46, 2 грн за куб м.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle