02.10.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Два управителя надаватимуть комунальні послуги мешканцям багатоквартирних будинків Трускавця

Два управителя надаватимуть комунальні послуги мешканцям багатоквартирних будинків Трускавця

У Трускавці відбулися зміни серед надавачів комунальних послуг власникам квартир житлових будинків. До цього часу ТОВ «ТКО «Комфорт-Сервіс» забезпечував трускавчан послугами із прибирання прибудинкових територій, косіння газонів, обслуговування мереж тощо. А 31 серпня це підприємство припинило надавати послуги, оскільки завершився п’ятирічний договір, підписаний між «Комфорт-Сервісом» та Трускавецькою міською радою на предмет надання послуг населенню з утримання багатоквартирних будинків .

Як пояснив директор КП «Трускавецьжитло» Микола Сеньків, згідно з вимогами нового закону «Про житлово-комунальні послуги», будинки, які не створили ОСББ, мають укладати угоди із компаніями-управителями на предмет закупівлі у них необхідних комунальних послуг. Тож 28 серпня у Трускавці було оголошено проведення конкурсу на визначення фірм-управителів для багатоквартирних будинків Трускавця, які не об’єдналися в ОСББ. На цей конкурс свої розрахунки із тарифами для багатоповерхівок подали дві фірми – КП «Трускавецьтепло» та ТзОВ «Управитель будинку по наданню житлово-комунальних послуг «Тепла оселя». Перемагала по кожному будинку та фірма, де був задекларований нижчий тариф на 1 кв. м загальної площі. У результаті відповідно до рішення виконавчого комітету, з вересня «Трускавецьтепло» обслуговуватиме 14 багатоквартирних будинків, а «Тепла оселя» - 28 будинків.

упр.jpg

Як пояснила юрист підприємства КП «Трускавецьтепло» Зоряна Домбровська, дві нові фірми-управителі укладатимуть угоди на надання послуг багатоповерхівкам із Управлінням житлово-комунального господарства міста, а не індивідуально із кожним будинком. Тож мешканцям хвилюватися у цьому плані не слід. Відтак з вересня, за словами пані Домбровської, на кожному будинку, де відбулися зміни і призначено управителя, були вивішені оголошення та інформація протарифи на послуги для мешканців. Також в цих оголошеннях подано і номер телефону аварійної служби КП «Трусквецьтепло» на випадок виникнення аварійних ситуацій.

- Ми зобов’язуємося надавати 14 послуг мешканцям багатоквартирних будинків, як і було до цього. Серед них - традиційні: прибирання прибудинкових територій, дезінфекція, обслуговування внутрішніх електро та водяних мереж та низка інших. Хочу наголосити, що видача довідок про склад сім’ї до цих послуг не входить, оскільки цим процесом займається в місті ЦНАП. Тож трускавчанам не слід плутати та звертатися за такими довідками саме туди, - наголосила Зоряна Домбровська.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle