27.08.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

До 164-річниці від дня народження Івана Франка у Трускавці презентували інтерактивну виставку

До 164-річниці від дня народження Івана Франка у Трускавці презентували інтерактивну виставку

Сьогодні, 27 серпня, виповнюється 164-річниця від дня народження видатного українця, поета, письменника, драматурга та активного громадсько-політичного діяча Івана Франка. Віддати шану генію думки та слова у Трускавці вирішили напередодні його уродин. Так 26 серпня біля музею історії міста та біля пам’ятника Франка пройшли урочисті заходи.

Музей історії міста-курорту презентував цікаву інтерактивну виставку-лабіринт "Franko from A to Z". Про цей проєкт присутнім розповів директор Дому Франка у Львові Богдан Тихолоз. За його словами - пересувна виставка до Трускавця експонувалася у Будапешті, Відні, Загребі, Любляні та кількох українських містах, а після Трускавця помандрує далі, щоб в доступній та цікавій формі презентувати Франка, його творчість та його роль для України і світу. Згодом Богдан Тихолоз провів екскурсію, розповівши присутнім цікаві подробиці з життя Івана Франка.

Про неординарність Франка, його погляди на творчість та громадсько-політичне життя говорила того дня і директор музею історії міста Галина Коваль.

Інсталяція-будиночок розміщена поряд з музеєм та зроблена в формі лабіринту, на стінах якого в алфавітному порядку розміщені символічні етапи життя та творчості українського Мойсея. Children (Діти). Drohobych (Дрогобич), Fox Mykyta (Лис Микита), Revolution (Революція), Withered leaves (Зів`яле листя), Zakhar Berkut (Захар Беркут) – кожна літера оповідає про особисте життя, героїв творів, події та місця, пов`язані з Франком. Відвідувачам у візуальній формі пропонують більше дізнатися про життя і творчість Івана Франка. Всередині лабіринту облаштована фотозона. Виставка експонуватиметься у Трускавці до середини вересня.

Ірина РОМАНОВА

Фото: Туртстична компанія "Глорія" - місто Трускавець, Музей міста Трускавеця


фр1.jpg

фр10.jpg

фр2.jpg

фр11.jpg

Социальные комментарии Cackle