26.05.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Дитячий камерний хор «Кантус» відзначив 15-річчя діяльності виконанням духовної музики

Дитячий камерний хор «Кантус» відзначив 15-річчя діяльності виконанням духовної музики

Чудовий дарунок шанувальникам своєї творчості підготували  вихованці дитячого камерного хору «Кантус» Трускавецької школи мистецтв. На концерті з нагоди ювілею колективу прозвучала меса французького композитора Шарля Ґуно, що є непересічною подією не лише для альма-матер юних виконавців, але й для навчальних мистецьких закладів Львівщини.

Незмінним керівником й диригентом колективу є Неоніла Кішкан, концертмейстером  Жульєтта Берегуляк. Пані Неоніла є автором гармонізацій та обробки окремих творів, які звучать у репертуарі дитячого хору «Кантус». Завдяки її наполегливості, праці, умінню віднайти і розвинути вокальні здібності учнів школи колектив досягнув високого рівня у царині хорового мистецтва. «Кантус» виконує духовні твори класиків, народні пісні та твори сучасних композиторів.

IMG_5006.jpg

IMG_5000.jpg

IMG_5049.jpg

На святковому у концерті з нагоди ювілею колективу прозвучало багато щирих і зворушливих слів. Неоніла Кішкан  подякувала свої мамі Катерині Кузьмінівні, яка також викладала у Трускавецькій школі мистецтв, за  привиту з раннього дитинства любов до музики, за джерело творчих ідей, за авторство слів пісень, які виконує хор, це - пісні про Трускавець і про школу мистецтв.

-Ми також пишаємося нашими випускниками, бо бачимо як плідно і рясно проростають зерна, які засіваємо, - виголосила на урочистому зібранні Неоніла Кішкан. - Багато хто з них і сьогодні продовжує займатисявокально-хоровою справою, хто професійно, а хто аматорськи.

Пані Неоніла привітала своїх  колишніх учнів, які разом з нинішнім складом хору виконували месуШарля Ґуно, це -  Мар’яна Зубрицька, Софія Яблонська, Вікторія Кіндратишин, Олена Лещенко, Марія Ліхіцька, Ангеліна Николин Ангеліна, Діана Федишин, Ірина Маркович, Анна Габчак. За межами України хормейстерською справою займаються: Марія Чернега  (Краків, Польща), Любов Івасівка, яка є учасницею хору української діаспори у Відні.

IMG_5042.jpg

IMG_5020.jpg

IMG_5028.jpg

Переконатися, що у колективу надзвичайно насичене життя, присутні на урочистості  мали змогу, переглянувши фільм, який  зафіксував найяскравіші моменти з виступів «Кантусу».  Дитячий хор проводить активну концертну діяльність, бере участь у фестивалях та конкурсах різних рівнів, у яких неодноразово здобував відзнаки. Так, у травні 2014 року «Кантус» став лауреатом I премії обласного конкурсу хорових колективів мистецьких шкіл у Львові, у червні 2015 року був запрошений до участі у святкуванні Днів Європи у Львові разом з такими відомими музикантами як Олександр Божик та квартет «Tenors BEL'CANTO», у травні 2017 року – лауреат I премії Всеукраїнського конкурсу «Трускавецька фієста».

Тож, приєднуючись до щирих слів привітань, які прозвучали у день святкування ювілею колективу, зичимо викладачу та виконавцям нових звершень та творчих здобутків!

Ольга КУЦ

IMG_5012.jpg

IMG_5057.jpg

IMG_5026.jpg

IMG_5071.jpg

IMG_5076.jpg

Социальные комментарии Cackle