27.12.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Дарунок від трускавецької влади! У новому році підприємці сувенірного ринку оренду платитимуть по-новому

Дарунок від трускавецької влади! У новому році підприємці сувенірного ринку оренду платитимуть по-новому

На бульварі Юрія Дрогобича неспокійно – таку реакцію у підприємців сувенірного ринку, що там розміщений, викликав передноворічний дарунок влади. Чиновники підвищили ставку орендної плати за користування дерев’яними ятками. Як пояснив Назар Веретка, керівник комунального підприємства «Парк курортний», яке укладає договори і отримує платню на свій рахунок, з 1 січня розміри орендної плати будуть нараховуватися у залежності від площі МАФів.

- До сьогодні підприємці сплачували 1,6 тис грн на місяць, не залежно від того, скільки метрів квадратних займала ятка, а різниця у розмірах таки суттєва - від 2 кв м до 7 кв м. Тож і суми мають бути відповідно різні, - наголошує пан Веретко. 

За словами керівника «Парку курортного», орендна ставка зростає до майже 500 грн за кв м. Згідно з новими розрахунками, власники стандартних МАФів, площею до 4 кв м, платитимуть за свої робочі місця з нового року на 800 грн дорожче. Є такі підприємці, хто завдяки нововведенню матиме меншу оплату – скажімо місце у 2 кв м тепер коштуватиме 1 тис грн замість 1,6 тис грн. А для тих сувенірних бутиків, розмір яких 7 кв м і більше, зрозуміло, що видатки за оренду зростуть відчутно!

Підвищення орендної ставки Назар Веретка називає вимушеним кроком і пояснює, що востаннє ціна для підприємців сувенірного ринку зростала три роки тому. «За цей період багато чого змінилося – ми зробили технічний паспорт ринку, експерт все оглянув і скоригував нам ціну, - коментує ситуацію керівник КП «Парк курортний».

Оптимізму чиновників не поділяють підприємці сувенірного ринку. Люди наголошують – період зимово-новорічних свят цього року у Трускавці відзначається вкрай низькою відвідуваністю курортного міста відпочивальниками! Відповідно заробітки на ринку - мінімальні. Січень-квітень підприємці ледве «витягують», тож зростання в цей час орендної плати розцінюють як чергове визискування трускавецької влади, яка, на їхню думку, ставиться до бізнесу як до дійної корови.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle