23.05.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Чверть населення Трускавця уже підписала декларації із лікарями первинної ланки

Чверть населення Трускавця уже підписала декларації із лікарями первинної ланки

У Трускавці перевищили 5-ти тисячний поріг підписаних декларацій із сімейними лікарями. Про це повідомив головний медик Трускавецької міської лікарні Ігор Стасик. За словами пана Стасика такі дані свідчать про те, що в курортному місті 25% мешканців уже встигли обрали собі та своїм дітям особистого ескулапа.

- Станом на 23 травня у Дрогобичі, за даними офіційного сайту міської ради, декларації підписали майже 8 тисяч осіб. Однак, хочу зауважити – ці дані це статистика майже по стотисячному місту разом зі Стебником. Тоді як у Трускавці, де чисельність населення 20 тисяч людей, декларації із медиками вклали понад 5 тисяч осіб. Показники більш, ніж хороші, особливо якщо порівняти їх із загальними показниками по Україні, які становлять в середньому не більше 10-15% підписаних декларацій по містах , - наголосив Ігор Стасик.

За офіційною статистикою прес-служби Міністерства охорони здоров’я України, лідерами з підписання декларацій є Вінниччина – тут свого лікаря обрали уже 20% мешканців. У Харківській області декларації підписали 16% жителів, у Полтавській – 15,5%, у Чернівецькій – 13%, у Житомирській – майже 11%. Серед тих, хто уже визначився зі своїм лікарем, найактивнішими були люди 40 - 64 років - саме вони підписали третину усіх укладених декларацій. Вибір лікаря для дитини успішно декларували і батьки, частка підписаних декларацій з маленькими пацієнтами - 23% .

Зауважимо, кампанія із вибору сімейного лікаря стартувала по Україні із перших чисел квітня. У курортному Трускавці обрати свого особистого медика містяни можуть із 14 сімейних лікарів, перелік яких із біографічними даними та стажем роботи міститься у поліклініці міста. Декларації з сімейними медиками  в оздоровниці укладають безпосередньо у кабінеті лікаря або ж у реєстратурі медичного закладу.

У Дрогобичі підписати електронну декларацію із лікарем можна безпосередньо у кабінеті медиків або ж онлайн! Як наголошують у місті Котермака, запуск заповнення онлайн декларацій із медиками запустили минулої п`ятниці, такою новацією уже скористалися 600 людей.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle