01.06.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Чотирилапі хочуть їсти! «Мокрий ніс» просить допомогти з харчами для безпритульних собак в час карантину

Чотирилапі хочуть їсти! «Мокрий ніс» просить допомогти з харчами для безпритульних собак в час карантину

Єдина у Трускавці громадська організація «Мокрий ніс», яка роками опікується безпритульними тваринами оздоровниці, проводить їхню стерилізацію та здійснює перетримку у спеціальному пункті, просить про допомогу небайдужих. За словами волонтерів – у час затяжного карантину їм нічим годувати чотирилапих утриманців – безпритульних собак. Як розповіла волонтер Наталія Пуртак, станом на 1 червня на перетримці у них перебуває 12 собак, їх щоденно потрібно годувати.

- До карантину ситуація із харчуванням безпритульних тварин була іншою. Харчовими відходами нам постійно допомагали санаторії. Активним був санаторій «Шахтар». Однак, із запровадженням карантину та тимчасовим закриттям санаторіїв – залишків продуктів харчування нам не поступає. Також часто харчі для тварин підвозили мешканці міста та навколишніх сіл, із карантином і тут ситуація ускладнилася, - наголошує волонтер.

За словами працівників стерилізаційного пункту, де і утримують чотирилапих безхатьків, сьогодні їм гостро необхідні різні крупи, щоб прогодувати тварин: ячмінна, пшенична, гречана крупа, рис, перловка. Не відмовляться у ГО і від фінансової підтримки для чотирилапих, адже за ці кошти для собак можна було б придбати м’ясні обрізки та інший потрібний харч. Тому у ГО «Мокрий ніс» звертаються до небайдужих містян та просять підтримати тварин харчами або ж переказом коштів на їхнє придбання. Банківські реквізити ГО: ПБ 4149 4991 1994 3163 Бондар С.П.

Окрім цього волонтери запевняють – на території стерилізаційного пункту облаштовують вольєри для тварин. Для цієї клопіткої справи їм необхідні певні будматеріали – сітка, цемент, листи бляхи. Тому небайдужих просять допомогти і тут - хто має бажання або можливість придбати ці речі просять зголошуватися та підтримати добре починання (телефон контактної особи – Марія Волощук 067 895 44 73) .


Наталя Зелена


Социальные комментарии Cackle