02.12.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Бюджет Трускавця-2020 – трускавчан закликають взяти участь в громадському обговоренні

Бюджет Трускавця-2020 – трускавчан закликають взяти участь в громадському  обговоренні

У четвер, 5 грудня, виконавчий комітет міської ради розгляне проєкт бюджету Трускавця на 2020 рік. Після засідання відбудеться громадське обговорення головного фінансового документу міста. Воно розпочнеться  у залі засідань міськради о 14.00 за участі розпорядників коштів та усіх, хто має бажання з’ясувати показники наповнюваності, статті й пріоритети видатків.

Таку інформацію сьогодні, 2 грудня, на апаратній нараді у мерії озвучив начальник фінансового управління ТМР Микола Федоричак.

Посадовець також повідомив, що розпорядники коштів минулого тижня подали бюджетні запити, на основі яких формуватимуться зміни до розподілу цьогорічного бюджету.

Також Микола Федоричак доповів про надходження до міської скарбнички за листопад. Так, зафіксовано перевиконання з податку на доходи фізичних осіб -  його надійшло 7, 4 млн грн; ріст надходжень від туристичного збору – отримано в листопаді 1,26 млн грн, однак не виконано планові показники в оплаті за землю через ухвалення нової нормативно-грошової оцінки землі.

Нагадаємо, що надходження до бюджету Трускавця суттєво зросли впродовж останніх років через зміни в Податковому і Бюджетому кодексах України. Бюджет розвитку міста у 2016-2018 роках склав понад 150 млн грн, що в десять разів більше, аніж аналогічні надходження у 2010-2015 роках. Місто отримало потужний ресурс для проведення капітальних ремонтів в закладах освіти, реконструкції вулиць, закупівлі обладнання й техніки, оновлення житлового фонду.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle