04.11.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Будуть із сучасним кабінетом української мови! У трускавецькій школі-гімназії за кошти ЛОДА оновлять клас

Будуть із сучасним кабінетом української мови! У трускавецькій школі-гімназії за кошти ЛОДА оновлять клас

Трускавецька НВК «СЗШ№2-гімназія»до кінця цього року має потішити учнів та педагогів свого навчального закладу новим та оснащеним за останнім словом техніки класом. Капітально відремонтують один із кабінетів української мови. Як розповів директор гімназії Роман Гудзеляк, такий процес став  можливим завдяки реалізованому спільно Львівською та Луганською облдержадміністраціями проекту освітнього обміну "Змінимо країну разом".

- Минулого року восени ми із учнями 7-9 класів відвідали Біловодську гімназію, що на Луганщині. Окрім обміну досвідом та зближенню школярів Сходу та Заходу нашої держави, ми взяли участь й у проекті щодо капітального ремонту одного з класів української мови. Тож уже зовсім скоро у нашому навчальному закладі постане сучасний кабінет української мови. А під кінець листопада очікуємо в гості до школи делегацію учнів із Луганщини, - повідомив пан Гудзеляк.

На реалізацію важливого освітнього проекту ЛОДА скерувала міському відділу освіти 239 тис грн. Як зауважив головний освітянин Трускавця Орест Лобик, із цієї суми – 94 тис грн будуть скеровані на ремонтні роботи кабінету української мови, решта ж суми - на придбання мультимедійного обладнання та меблів у клас. За інформацією пана Лобика, кошти уже надійшли, тож найближчими днями ремонті роботи у школі-гімназії стартують.

Нагадаємо, у листопаді минулого року трускавецькі учні школи-гімназії разом з педагогами відвідали Біловодську гімназію, що на Луганщині, та мали там активну освітньо-культурну програму. В ході перебування на Сході України - учні обох шкіл стали учасниками майстер-класів "Арт-терапія" та "Схід і Захід разом". Школярі власноруч з двох половинок виготовили серця, які символізували єдність нашої країни. Окрім того, на подвір'ї Біловодської гімназії діти разом посадили саджанці верби і калини, привезені у подарунок з Трускавця, адже "без верби і калини нема України". Загалом візит відбувався у дуже теплій та дружній атмосфері. Всіх учасників переповнювали позитивні емоції, тепер трускавецькі школярі чекають на візит-відповідь від своїх східних ровесників.

Наталя Зелена 





Социальные комментарии Cackle