21.06.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Будівництво на Грушевського, 2 дозволити не можна заборонити

Будівництво на Грушевського, 2 дозволити не можна заборонити

У цьому реченні кому поки що ставити рано, оскільки вчора депутати вкотре не проголосували за надання дозволу на розробку Детального плану території на вул. Грушевського, 2.

Це питання викликало бурхливу дискусію: свої думки стосовно ситуації яка склалася, висловили  мешканці, які прийшли на засідання сесії. А також забудовник Ігор Кісак.

Як відомо, пан Ігор отримав містобудівні умови та обмеження для будівництва багатоквартирного житлового будинку у грудні минулого року. Згідно з цим документом під час проектування об’єкту мав дотриматися вимог: 15, 2 м гранична висота будівлі (три наземні поверхи), забудова земельної ділянки –  54% (відповідно до зонінгу, який у той період був чинним), будинок розташувати на відстані 10 м від проектованої будівлі на вул. Грушевського, 4.

б1.jpg

Власне, ця остання вимога і стала генератором конфлікту з сусідами – забудовник розробив проект, знехтувавши відстанню до господарської споруди.

Як пояснила на сесії міськради представниця забудовника Руслана Кісак, на момент отримання містобудівних умов на території сусідів ще не було будівлі. Вони звернуся в ДАБІ Львівської області і отримали пояснення: що таке вимога не є обов’язковою, якщо існує лише проект будівництва.

Натомість Вікторія Бебкович, мешканка вул. Грушевського, 4 повідомила, що станом на сьогодні господарська будівля прийнята в експлуатацію. Тому відступати від неї забудовнику таки доведеться. Хоча й архітектор Зіновій Кушнір закреслив вимогу відступу у вже виданих містобудівних, не вказавши при цьому підстави і дату внесення змін.

Вікторія Бебкович також повідомила, що Ігор Кісак активно веде роботи на  Грушевського, 2: вирубав дерева, розібрав будівлі, які там були, провів земляні роботи, вивіз ґрунт. За словами Вікторії, забудовник уже вирив котлован на всю територію ділянки, що загрожує руйнуванню дороги через зсув землі. А за інформацією начальника міського відділу ДАБК Лонгіна Мігоцького, жодних дозволів на проведення підготовчих і будівельних робіт Ігор Кісак не отримував.

б2.jpg

Фотографії з Facebook сторінки Вікторії Бебкович


У відеозвіті ми подаємо аргументи обох сторін конфлікту. Сподіваємося, що знаний у місті громадський діяч Ігор Кісак досягне порозуміння з сусідами на вул. Грушевського. І не діятиме у протиправний спосіб.

Ольга КУЦ


Социальные комментарии Cackle