14.11.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Без російської попси! Депутати Трускавця мають намір заборонити російськомовний контент на курорті

Без російської попси! Депутати Трускавця мають намір заборонити російськомовний контент на курорті

У Трускавці хочуть заборонити російськомовний культурний продукт. Відповідне рішення уже підготували та мають намір винести на чергове сесійне засідання. Якщо бути точним то питання звучатиме так  «Про мораторій на публічне використання російськомовного продукту на території м. Трускавець». Про нього доповідатиме керівник відділу культури Тетяна Татомир.

Не є таємницею, що в оздоровниці вуличні торговці та продавці у кіосках, що ведуть до бювету, крутять зі своїх торгових точок російськомовну попсу та шансон. Аналогічна ситуація і з рекламними моніторами в центрі міста. Окрім цього на вулицях курорту можна зустріти чимало оголошень та іншої реклами, особливо приватного характеру щодо здачі в оренду помешкання відпочивальникам, косметичних чи медичних послуг – саме російською мовою.

Також саме у курортному Трускавці,  що не день то проходять концерти в ПК імені Т. Шевченка і більшість виконавців на догоду публіці співають саме російською. Тож бажання депутатів заборонити російськомовний контент, який в оздоровниці лунає звідусіль, таки на часі. Однак – як впроваджуватимуть мораторій в життя – поки що невідомо. Як і те, як контролюватимуть виконання цього питання в місті.

Втім попри гучну заяву влади про заборону російськомовного продукту та культуру на курорті, міські посадовці оздоровниці мають намір скерувати із бюджету Трускавця 140 тис грн на проведення конкурсу «Пам’яті Мусліма Магомаєва». Як відомо, Муслім Магомаєв - видатний  радянський, азербайджанський оперний та естрадний співак, який, переважно, співав російською. А умовою участі у конкурсі є виконання творів з його репертуару, обов'язковим буде лише одна українська пісня.Про це повідомили організатори конкурсу на своїй сторінці у  Фейсбук.

Напрошується риторичне запитання – навіщо однією рукою забороняти пропагування російськомовних творів, а іншою - ініціювати захід, де вони звучатимуть.

Ірина Романова  

Социальные комментарии Cackle