02.01.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Бійка під ялинкою, розтрощені сміттєві урни та провокація біля монумента Бандері – так у Трускавці відзначили Новий рік!

Бійка під ялинкою, розтрощені сміттєві урни та провокація біля монумента Бандері – так у Трускавці відзначили Новий рік!

З кулаками та міцними напоями - у курортному Трускавці не надто оригінально попрощалися із 2018 роком та зустріли  новий. Як поінформувала 2 січня на оперативній нараді у мерії міста керівник відділу культури Тетяна Татомир, у ніч з 31 грудня на 1 січня чимало трускавчан та відпочивальників, а особливо підлітків зійшлися святкувати  Новий рік на  головну площу курорту, де встановлена міська ялинка. Однак без ексцесів там не обійшлося – молоді люди, розігріті міцними напоями, затіяли  масову бійку приблизно між 2 та 3 годиною ночі.

Є інформація, що сильно постраждав один з хлопців, у якого численні забої та травми. Проте керівник міської лікарні Ігор Стасик констатував, що за допомогою медиків ні в новорічну ніч, ні 1 січня ніхто не звертався. «У нас не зафіксовано жодних переломів чи травм, ніхто з постраждалих не поступав на приймальний покій, я особисто увесь перший день нового року був на робочому місці», - повідомив медик. Хто ж був шпиталізований у ці дні, так це діти із діагнозом кір. За словами пана Стасика, напередодні нового року до трускавецьких медиків звернулися відпочивальники із смт. Чечельник Вінницької області, які оздоровлюються у санаторії «Шахтар». Зі скаргами на погане самопочуття та температуру дорослі привели на огляд до ескулапів своїх дітей -  7-річного хлопчика та 11-річну дівчинку. У дітей діагностували кір та скерували на лікування у Дрогобицьку інфекційну лікарню. Також напередодні нового року із діагнозом кір в Дрогобич шпиталізовано і юну трускавчанку, ученицю 4 класу СЗШ №2. 

Для кого ж новорічна ніч виявилася спокійна - так це для місцевих  вогнеборців - жодних пожеж чи займань у цей час не зафіксовано. Натомість мали роботу рятувальники 29 грудня – виїжджали  на вулицю Стебницьку: там в одній із квартир багатоповерхівки господиня залишила їжу на плиті, а сама пішла в магазин за продуктами до святкового столу. Допоки жінка скуплялася – каструля на плиті зайнялася. Почувши неприємний запах  з квартири, сусіди оперативно викликали  на підмогу вогнеборців. На щастя, лихо вдалося відвернути.

Не бракували роботи у новорічні дні місцевим полісменам – цілодобово несли патрулювання на вулицях Трускавця. Однак , як наголосили в мерії, роботою поліції в святкові дні не надто задоволені. За словами пані Татомир, коли зчинилися масова бійка в новорічну ніч біля ялинки, поліції не було. Аналогічна ситуація із хуліганськими діями підлітків, які в ніч на 1 грудня потрощили чавунні урни на центральних вулицях міста. А ще 29 грудня на всіх, хто прийшов вшанувати чергові уродини Степана Бандери, чекала неприємна провокаційна картина - біля пам’ятника Провіднику ОУН невідомі висипали кілька міхів зі сміттям. Чому всі ці факти не бачила поліція міста – питання влади до правоохоронців. Відомо, що за допомогою камер відеоспостереження, що розміщені на вулицях Трускавця, поліція   уже встановлює особи хуліганів, які вчинили такі дії, щоб покарати їх.

Наталя Зелена 

Социальные комментарии Cackle