21.01.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Жителів Львівщини закликають розгорнути синьо-жовті прапори на День Соборності

Жителів Львівщини закликають розгорнути синьо-жовті прапори на День Соборності

У вівторок, 22 січня, у День Соборності, на Львівщині відзначатимуть сторіччя Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

У цей день жителів Львівщини закликають прикрасити свої будинки, подвір’я, балкони чи вікна державним стягом, аби урочисто відзначити важливе для України свято. Про це Львівському порталу повідомили у пес-службі ОДА.

У цей день на Львівщині також відбудеться ряд урочистих заходів.

Час / Захід

Упродовж дня Молитва за Україну у всіх храмах області

11:00 Покладання квітів та запалення лампадок на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища. Екуменічна панахида.

11:20 Покладання квітів до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі.

11:25 Запалення лампадок до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького

11:30 Запалення лампадок до могили учасника АТО В. Гурняка

11:40 Покладання кошика з квітами та лампадок до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича

11:45 Покладання лампадок до могил воїнів АТО на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. Екуменічна панахида.

13:00 Відкриття меморіальної дошки, присвяченої 100-річчю формування першого Львівського піхотного полку імені князя Лева на будівлі ПВК «Захід».

17:00 Проведення мистецького дійства «100-річчя Соборності», громадського віча та акції «Живий стяг Соборності» на площі перед пам’ятником Т.Шевченку.

18:00 Урочиста академія з нагоди Дня Соборності України у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Социальные комментарии Cackle