29.05.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Заповіднику «Нагуєвичі» подарували парафіяльну печатку, якою було проштамповано свідоцтво про хрещення Івана Франка

Заповіднику «Нагуєвичі» подарували парафіяльну печатку, якою було проштамповано свідоцтво про хрещення Івана Франка

У четвер, 28 травня, з нагоди 104 річниці від дня смерті Івана Франка, Музей Івана Франка ДІКЗ «Нагуєвичі» в академічному форматі із онлайн-трансляцією презентував своє перше спеціалізоване видання «Садиба Франка: науковий збірник заповідника «Нагуєвичі».

Про це інформує ЛОДА.

Під час презентації наукового збірника до фондів музею було передано парафіяльну печатку церкви Святого Миколая Мирлікійського в Нагуєвичах XVIII-XIX ст., яку поставили на свідоцтві про хрещення українського генія Івана Франка. Дарунок дістався фондам заповідника від пароха церкви Святого Миколая о. Андрія Безушка.

«Це дуже важливий дар, який серйозно доповнить експозицію. Тепер поряд із стародрукованою Мінеєю 1696 р., Метричними книгами та богослужбовими речами маємо розлогу комплексну колекцію із епохи старшого церковного братства і батька письменника - Якова Франка. До певної міри це і є своєрідним жестом, який відображає прагнення зберегти історичну правду Києвохристиянської незележної традиції, яка бере початок із глибини століть» – зазначив директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

п1.jpg

п2.jpg

п3.jpg


Социальные комментарии Cackle