20.02.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

За тиждень від ускладнень грипу померли 10 українців

За тиждень від ускладнень грипу померли 10 українців

Минулого тижня (від 10 до 16 лютого) в Україні від ускладнень грипу померли 10 хворих. А від початку епідсезону грип уже забрав життя 40 людей, повідомляє МОЗ України, пише Zaxid.net.

В Україні люди продовжують хворіти на грип і ГРВІ. Минулого тижня захворіло понад 245 тисяч українців, 61,4% з них – діти. Епідемічний поріг перевищено на 34,4% . Серед вірусів грипу переважає вірус грипу типу А (Н1), який ще називають пандемічним або «свинячим». За результатами лабораторного дослідження у 24 із 69 зразків матеріалів, відібраних від хворих минулого тижня, визначено віруси грипу: у 12 випадках виявлено вірус грипу типу А(Н1)pdm09, у 11випадках – типу А не субтипований, і в одному випадку – вірус грипу типу В.

Минулого тижня від ускладнень грипу померло 10 пацієнтів, йдеться у повідомленні МОЗ. Лабораторні дослідження підтвердили, що вони хворіли саме на грип. А від початку епідемічного сезону від ускладнень грипу померло вже 40 людей. Жоден з них не був щеплений проти грипу. Торік грип забрав життя 64 українців.

На Львівщині також є жертва грипу. На початку цього року від «свинячого» грипу (це підтверджено лабораторно) померла 66-річна жінка з Сокаля, яка мала і проблеми з серцем.

Аби вберегтися від ускладнень грипу, лікарі радять щороку перед початком епідсезону робити щеплення від грипу. Воно не дає 100% гарантії, що вакцинована людина не захворіє на грип, але воно вбереже від важких ускладнень грипу, які призводять до смертельних випадків.


1498008_2067364.jpg

Социальные комментарии Cackle