03.02.2021 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Віртуальна Школа місцевого самоврядування DESPRO 2021: розпочався набір учасників

Віртуальна Школа місцевого самоврядування DESPRO 2021: розпочався набір учасників

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO оголошує конкурсний набір до щорічної Школи місцевого самоврядування DESPRO (Школа) для представників територіальних громад з різних областей України.

Департамент економічної політики Львівської ОДА запрошує і громади Львівщини до навчання у Школі.

«У зв’язку з пандемією COVID-19, традиційний очний формат навчання перевели у віртуальну площину, зберігши при цьому унікальні підходи й методи організації навчального процесу, напрацьовані за довгі роки експертами проекту»,-  розповідають організатори.

Таким чином, у 2021 році Школа DESPRO відбудеться на платформі zMEET ― віртуальному середовищі, до якого кожен учасник буде підключатися індивідуально зі свого персонального ноутбука чи комп’ютера, однак навчатиметься командно.

Етапи проведення Школи:

I. Cамопідготовка ― з 9 до 23 березня

Цей етап включає самостійне ознайомлення з платформою zMEET та попереднє вивчення матеріалів, розроблених тренерами. 12 березня ― технічне навчання користування ігровою платформою для всіх відібраних учасників.

II. Перша «очна» сесія ― 23 (до 15:00 год) та 24 березня (до 14:00 год)

III. Друга «очна» сесія ― 13-14 квітня (до 14:00 год)

IV. Третя «очна» сесія ― 27-28 квітня (до 14:00 год)

V. Виконання домашніх завдань від тренерів першої сесії ― з 24 березня до 28 квітня

VI. Фінальне тестування за усіма тематиками Школи DESPRO ― з 28 до 30 квітня

Учасники, які пройдуть фінальне тестування та наберуть 60 балів і вище, отримають сертифікати про участь у Школі місцевого самоврядування DESPRO.

У фокусі навчання ― нові можливості та практичні інструменти для розвитку територіальної громади. Тематики навчальних модулів актуалізовані під потреби як новостворених громад-2020, так і для громад з досвідом.

Детальніше про Школу місцевого самоврядування DESPRO можна ознайомитися на офіційному сайті проекту за посиланням. 

До Школи DESPRO запрошуються команди від 5 до 10 осіб, які представлятимуть територіальні громади, у складі:

- голова громади, заступники голови (у якості лідера команди)
- секретар ради органу місцевого самоврядування (ОМС)
- керівники профільного підрозділу ОМС, що відають питаннями розвитку громади
- депутати місцевої ради
- старости сіл, що входять до складу територіальної громади
- керівники агенцій місцевого розвитку
- керівники громадських організацій, що займаються питаннями місцевого розвитку
- представники місцевого бізнесу, що мають проєкти корпоративної соціальної відповідальності, спрямовані на розвиток громади
- представники місцевих молодіжних організацій
- місцеві активісти.

ВАЖЛИВО! Для участі у Школі необхідно мати ПЕРСОНАЛЬНУ адресу електронної пошти, за якою кожен учасник індивідуально буде зареєстрований на платформі zMEET (тому одна адреса на всіх членів команди ― не підходить), а також ноутбук чи комп’ютер, який відповідає таким технічним вимогам: операційні системи Macintosh або Windows 10, 7, х64 bit (попередні версії Windows також підтримуються, але з ними можуть виникати складнощі, ОС Linux не підтримується), 2-х ядерний процесор, мінімум 4 гб оперативної пам’яті, мінімум 1 гб відеопам’яті. Окрім того, необхідно мати: з’єднання з мережею інтернет, мінімум 20 мб/с, робочі навушники з мікрофоном. 

Щоб подати заявку на участь, необхідно зібрати команду та заповнити онлайн-анкету до 21 лютого 2021 року (включно). 

Анкета заповнюється одна на всю команду.

Зверніть увагу, що заповнення анкети передбачає завантаження зображення логотипу або гербу громади. У зв’язку з цим, заповнити анкету можна лише із облікового запису google (тобто увійшовши із адресою пошти @gmail.com та відповідним паролем). Якщо ніхто із членів команди громади не має такого облікового запису, його можна створити тут.

АНКЕТА ДЛЯ УЧАСТІ У ШКОЛІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ DESPRO. 

Відбір учасників буде здійснено спеціально створеною комісією DESPRO до 25 лютого 2021 року. У разі необхідності з заявниками може бути проведена усна (телефонна) співбесіда. Результати будуть оголошені на офіційному сайті проекту DESPRO.

Із запитаннями можна звертатися за телефоном +38 (044) 270 55 21 або на електронну адресу h.osadcha@despro.org.ua (Галина Осадча) / t.siryk@despro.org.ua (Тетяна Сірик).

Социальные комментарии Cackle