06.07.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Утилізатор медичних відходів у Стебницькій міській лікарні не становитиме небезпеки довкіллю

Утилізатор медичних відходів у Стебницькій міській лікарні не становитиме небезпеки довкіллю

Минулого тижня Стебницька лікарня придбала утилізатор медичних відходів – піч для спалювання так званих відходів роботи медзакладу, в тому числі й медичних масок, халатів та інших засобів індивідуального захисту медпрацівників, які надають допомогу хворим на коронавірус. Інформує про це пресцентр ДМР.

За словами начальника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби, у зв’язку з епідемією коронавірусу та з реформою галузі охорони здоров’я, у Стебницькій лікарні з’явився додатковий фінансовий ресурс, який дозволив придбати утилізаційну піч. Потреба в ній була давно. Утилізатор дозволить методом спалювання позбуватися медвідходів і таким чином не існуватиме загрози інфікуватися використаними масками та медичними костюмами. Володимир Чуба наголошує – піч для спалювання медвідходів безпечна для екології та довкілля, має ліцензію та всі необхідні документи. Тож хвилюватися стосовно її експлуатації не слід.

Щодо позиції небайдужих громадян, які переживають за забруднення зовнішнього середовища, наголошую, що дана піч відповідає всім вимогам, є всі документи для використання її в медичних закладах. Більше того, ці печі є обов’язковими у будь-якому лікувальному закладі, де лікують хворих на коронавірусну недугу, – прокоментував ситуацію головний медик Дрогобича та Стебника Володимир Чуба.

На даний час відбувається процедура отримання необхідних дозволів, коди документи будуть на руках – піч запустять в експлуатацію.

Социальные комментарии Cackle