22.10.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

У Східниці виявили маніпуляції із реєстрацією «мертвих душ», які мали взяти участь в голосуванні

У Східниці виявили маніпуляції із реєстрацією «мертвих душ», які мали взяти участь в голосуванні
- У селищі Східниця Громадянська мережа ОПОРА виявила, що щонайменше за 4-ма адресами виборчу адресу змінили 62 осіб. Адрес із масовою реєстрацією може бути більше, оскільки за інформацією Державного реєстру виборців, виборчу адресу у Східницькій селищній територіальній громаді змінили 185 осіб, – розповів Тарас Радь.

Про це сьогодні, 22 жовтня, розповів Тарас Радь, координатор спостереження ГМ «ОПОРА» за виборами у Львівській області, під час пресконференції у Львівському пресклубі.

Згідно з аналізом ОПОРИ, у більшості випадків це були чоловіки і жінки з однаковими прізвищами, які не мають жодного стосунку до цих помешкань. Прізвище, ім’я, по батькові, дата народження цих осіб повністю збігається з даними виборців, які раніше були прописані у Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Закарпатській, Київській областях. Також чимало є мешканців із села Нижня Яблунька.

- Цей випадок може мати ознаки маніпуляції виборців з виборчими адресами і свідчити про спробу використання технології впливу на результати голосування 25 жовтня у Східницькій селищній територіальній громаді. Після публікації на сайті ГМ «ОПОРА»  поліціянти відкрили кримінальне провадження за фактом масової зміни виборцями їхньої виборчої адреси, – наголосив Тарас Радь.


Социальные комментарии Cackle