09.04.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

У Львові затримано лікарку, яка вимагала хабарі у батьків дітей-інвалідів за довідки для оформлення державної соціальної виплати

У Львові затримано лікарку, яка вимагала хабарі у батьків дітей-інвалідів за довідки для оформлення державної соціальної виплати

Співробітники Управління СБ України у Львівській області викрили на систематичному хабарництві лікаря-невролога КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова».

Про це повідомляє прес-служба СБУ України у Львівській області. 

л1.jpg

Лікарка впродовж тривалого часу вимагала гроші з батьків дітей-інвалідів за видачу витягу із медичної картки для подальшого оформлення державної соціальної виплати для дітей-інвалідів. Свою "допомогу" вона оцінювала приблизно у 500 доларів за документ. 

л2.jpg

Зокрема оперативники спецслужби задокументували одержання лікаркою першого траншу неправомірної вигоди у сумі шість тисяч гривень від матері дитини, яка хворіє на ДЦП. 

л5.jpg

Операція з викриття хабарниці проводилася спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури. 

У межах відкритого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України планується повідомлення лікарці про підозру. Наразі вона знаходиться на лікуванні у стаціонарі через "раптове" погіршення самопочуття. 

Слідчі дії тривають. Перевіряється причетність інших медичних працівників установи до протиправної діяльності.


Социальные комментарии Cackle