21.02.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

У 2020 році реабілітаційні послуги можуть отримати діти з інвалідністю усіх нозологій

У 2020 році реабілітаційні послуги можуть отримати діти з інвалідністю усіх нозологій

З 2019 року запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом „гроші ходять за людиною”, що дозволить забезпечити адресність,  прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

Джерело: ЛОДА

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 № 994 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309”, а саме передбачено можливість забезпечити за принципом „гроші ходять за людиною” заходами з реабілітації дітей з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями, тобто дозволить охопити більш ширшу аудиторію.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі (далі - заява) із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Перелік реабілітаційних установ розміщено на сайті Фонду соціального захисту інвалідів та Міністерства соціальної політики.

У 2020 році для забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю Львівщини з державного бюджету виділено 13 млн. грн.

Социальные комментарии Cackle