02.07.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Цьогорічний бюджет виконаний не буде: через карантин Львівщина втратила 445 млн грн

Цьогорічний бюджет виконаний не буде: через карантин Львівщина втратила 445 млн грн

Загальний фонд бюджету Львівщини у першому півріччі цього року недоодержав 445 млн грн податків та інших платежів. Про це повідомили у департаменті фінансів Львівської облдержадміністрації.

Річний план по області на сьогодні виконується на 45,1 %, - йдеться у повідомленні. - Вже очевидно, що бюджет в цьому році не буде виконано.

Курортні міста потерпатимуть чи не найбільше - вони не отримають значних надходжень до міських скарбничок через запровадження карантину.

Відповідно до попередніх підрахунків, Трускавець за підсумками січня-травня недоодержав понад 60 млн грн. Оскільки головними платниками податків є санаторно-оздоровчі заклади, які лише у липні починають відновлювати діяльність.

В інших містах динаміка відрізняється – надходження в основному отримуються від бюджетних установ. Тому втрати будуть не такими значними. Для прикладу, Дрогобич, як інформує фінансове управління міста, недоотримає менше 17 млн гривень.

Нагадаємо, що прогнозовані доходи до бюджету Трускавця на 2020 рік становили 234,9 млн грн. Основним бюджетоутворюючим чинниками є податок на доходи фізичних осіб, на нерухоме, єдиний податок, плата за землю.

Істотний недобір до бюджету Трускавця є підставою для секвестру – перегляду через брак коштів та зменшення непершочергових видатків.

Вікторія УТРИН


Социальные комментарии Cackle