12.07.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Італійський суд, який засудив Марківа, просить відкрити справу проти нардепа Матківського

Італійський суд, який засудив Марківа, просить відкрити справу проти нардепа Матківського

У 2014 році Богдан Матківський з народним депутатом Андрієм Антонищаком очолював підрозділ Нацгвардії, у якому тоді служив Марків. Про це пише УНІАН.

Італійський суд, який засудив Віталія Марківа, направив запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата Богдана Матківського. Про це у Фейсбук повідомив голова Християнського товариства в Італії Олесь Городецький. “Суд вирішив також направити запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата Богдана Матківського”, - йдеться у повідомленні. Слід зазначити, що Матківський є свідком по справі Марківа. У 2014 році Матківський з іншим народним депутатом Андрієм Антонищаком очолював підрозділ Нацгвардії, у якому тоді служив Марків.

Як повідомляв УНІАН, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського партнера Андрія Миронова під Слов'янськом 24 травня 2014 року. За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. У Нацгвардії наголосили, що у 2014 році в батальйоні імені Кульчицького в наявності не було жодного міномета. Сьогодні, 12 липня, Марківа в Італії засудили до 24 років ув'язнення. Рішення суд оголосив без мотивувальної частини. Також Марківа зобов'язали виплатити компенсацію родині загиблого. Італійський прокурор Андреа Дзанончеллі вимагав засудити Марківа до 17 років ув’язнення.


Социальные комментарии Cackle