21.07.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Школярі Львівщини з 1 вересня вчитимуться очно

Школярі Львівщини з 1 вересня вчитимуться очно

ЛОДА обіцяє найближчим часом оприлюднити документи щодо організації освітнього процесу у 2020-2021 навчальному році.

На території Львівської області про закриття шкіл чи масовий перехід закладів освіти на дистанційну форму навчання - не йдеться. Але у департаменті освіти та науки Львівщини готуються до будь-якого розвитку подій. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

- Звісно, що маємо намір розпочати очне навчання, як це було минулі роки. Хочеться, щоб діти сіли за шкільні парти і навчалися в безпечних умовах. Проте нові виклики, які ми маємо, вказують, що дистанційне навчання і засоби дистанційного навчання потрібно освоїти на належному рівні, - повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска. 

За його словами, саме тому в серпні розпочинають змістовні навчання для вчителів зі всіх шкіл Львівщини. Потім ці підготовленні вчителі мають стати тренерами для своїх  закладів. 

Додамо, напередодні т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть у школу 1 вересня. З його слів, Міністерство освіти спільно з Міністерством охорони здоров'я здійснює моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляє можливі сценарії навчального процесу. Відтак будуть впроваджені відповідні алгоритми. При цьому не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі, зазначив Сергій Шкарлет – це залежить від епідситуації у містах.

Своєю чергою, головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що школи закриватимуть лише там, де буде "червона зона", іншими словами – перевищений поріг захворюваності. 

Социальные комментарии Cackle