03.04.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Протягом доби рятувальники у Львівській області здійснили 71 виїзд на пожежі сухої трави площею понад 6 га

Протягом доби рятувальники у Львівській області здійснили 71 виїзд на пожежі сухої трави площею понад 6 га

Вогнеборці боролись із пожежами сухої трави у Дрогобицькому, Стрийському, Бродівському, Яворівському, Пустомитівському, Буському, Самбірському, Золочівському, Жовківському, Старосамбірському, Радехівському, Перемишлянському, Турківському, Городоцькому, Мостиському, Яворівському, Миколаївському, Кам'янка-Бузькому районах.

А також в містах: Львів, Дрогобич, Червоноград, Пустомити, Старий Самбір, Мостиська, Новий Розділ, Стрий, Жидачів, Городок, Сокаль, Трускавець та Золочів. 

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Цієї весни у всіх регіонах України - чимало пожеж, спричинених підпалом стерні та сухої трави. Як наслідок, у деяких регіонах постраждали навіть будинки та майно мешканців. Адже чимало громадян досі нехтує забороною спалювати суху рослинність, їх навіть не зупиняє передбачена за це адміністративна і кримінальна відповідальність.

Як відомо, наприкінці березня Львівська обласна державна адміністрація ініціювала збільшити передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення (КУпАП) штрафи за спалювання сухої рослинності у 200 разів. Проєкт закону про внесення змін до КУпАП запропонував департамент екології та природних ресурсів.

Згідно з проектом, пропонують підвищити до розмірів від 40 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів (наразі від 42 040 до 63 060 грн) для громадян і від 80 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів (зараз від 80 080 до 105 100 грн) для посадових осіб.

За даними обладміністрації, від початку року у Львівській області внаслідок спалювання сухої рослинності спалахнуло понад 300 пожеж на території понад 100 га.

 

 

Социальные комментарии Cackle