10.10.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Перший Гірський Кубок Карпат зі скандинавської ходьби стартує на Буковиці

Перший Гірський Кубок Карпат зі скандинавської ходьби стартує на Буковиці

Найпоширеніший вид спорту серед людей похилого віку - скандинавська ходьба із Європи кілька років тому мігрувала в Україну. Крокуючих пенсіонерів зі спортивними палицями в руках тепер можна зустріти всюди, не виключення і курортний Трускавець. А все тому, що проста і доступна всім кардіонавантаженнями скандинавська ходьба має величезну користь для здоров'я. Багатьох симпатиків цей вид спорту здобув і в оздоровнці. Тому неподалік від Трускавця уже зовсім скоро стартує «Перший Гірський Кубок Карпат зі скандинавської ходьби». Спортивне дійство заплановане на 27 жовтня. Локація його проведення – гірськолижний комплекс «Буковиця» (м. Борислав). За словами організаторів - у змаганнях можуть брати участь усі охочі, як дорослі так і діти, а також люди з обмеженими можливостями .

Дистанцій для змагань буде кілька: перша - 2,5 км, її долатимуть діти та категорія людей з обмеженими можливостями. Відтак інші дистанції - 5,2 км та 10,4 км по чудовій гірській місцевості – усі охочі.

Змагання обслуговуватимуть сертифіковані судді Української Федерації скандинавської ходьби. Для популяризації скандинавської ходьби пройде «Флешмоб 1,25 км – Живи великими кроками!». Організаторами масового дійства виступають: ВГО «Українська Федерація скандинавської ходьби», ГК «Буковиця», ГО «Спорт для всіх», Клуб «Карпатія», «Школа оздоровчої скандинавської ходьби». З Трускавця до місця проведення змагань будуть організовані автобуси від міської ради. Початок дійства  о 10.00.

Зареєструватися для участі та знайти більще деталей про змагання можна на сайті

Додамо, скандинавська ходьба - вид фізичної активності, у якій використовується методика занять і техніка ходьби з використанням спеціальних палиць, схожих на лижні. За твердженнями медиків скандинавська ходьба сприяє:

•  замінює антидепресанти. Під час активної прогулянки на свіжому повітрі організмом виробляються гормони, які «змушують» літніх  людей дивитися на життя з оптимізмом;

• покращує роботу серця. Ходьба приводить в тонус серцево-судинну систему, нормалізує тиск;

• стимулює функції головного мозку. Клітини мозку отримують життєво необхідний кисень. Це зміцнює пам'ять і увагу;

• підвищує гнучкість і рухливість тіла. При регулярній фізичній активності поліпшується харчування кісткових і м'язових тканин. Активізується робота суглобів, зміцнюється мускулатура;

• знижує ризик травм. Ходьба покращує координацію руху літньої людини, стійкість ходи, відчуття центру ваги і положення тіла в просторі.


Наталя Зелена

44.jpg

Фото із сайту ТМР
Социальные комментарии Cackle