05.03.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Інтернет-шахраї та торговці наркотиками – прокурор Дрогобиччини назвав головні види злочинності регіону

Інтернет-шахраї та торговці наркотиками – прокурор Дрогобиччини назвав головні види злочинності регіону

На черговому засіданні сесії ТМР перед депутатами та представниками ЗМІ прозвітував про роботу Дрогобицької місцевої прокуратури за останні кілька місяців її очільник Юрій Малахівський.

Характеристику криміногенної ситуації в Трускавці прокурор розпочав із того, що похвалив курортне місто. За його твердженнями, Трускавець є лідером за кількістю встановлених камер відеоспостереження на вулицях оздоровниці і це дає можливість швидше розкривати злочини в місті, знаходити порушників ПДР та винуватців дорожньо-транспортних пригод, а ще почувати себе в більшій безпеці, як містянам так і відпочивальникам. Так завдяки вуличним камерам спостереження, за словами головного прокурора, у Трускавці вдвічі в порівнянні з 2018 роком зменшилася кількість порушень на дорогах. Їх стало легше розкрити, зменшилася і кількість викрадених транспортних засобів. 

Із переліку того, що не вдалося на належному рівні реалізувати Дрогобицькій місцевій прокуратурі спільно із місцевою поліцією – це виявлення груп осіб, які причетні до збуту наркотичних та психотропних речовин на Дрогобиччині. 

- Усі ми часто є свідками, як в громадських місцях спритні ділки залишають повідомлення про розповсюдження наркотичних речовин. Їх збувають просто: клієнт перераховує гроші на картку торговцям, відтак йому вказують, де залишать товар, роблять так звану «закладку». Та от вичислити цих осіб вкрай складно, тому тут ще багато роботи, - повідомив Юрій Малахівський. 

Проблемним у Трускавці, за словами головного прокурора, залишається і питання розкриття майнових крадіжок. Якщо в загальній картині кількість злочинів вчинених із проникненням в оселі громадян в Трускавці знизилася в порівнянні із 2018 роком, то загальна кількість майнових злочинів та їхнє розкриття не зменшилися. На першому місці тут стоять шахрайства, які зловмисникам допомагають прокручувати соціальні мережі. 

- Людей «розводять» на великі суми грошей, дурять, що вони отримали як виграш побутову техніку, мобільні телефони, машини, трактори, тощо. Довірливі громадяни перераховують шахраям чималі суми коштів і лиш опісля усвідомлюють, що їх обвели навкруг пальця. На превеликий жаль, щодня на Дрогобиччині надходять скарги на 5-6 таких злочинів. Виявити зловмисників таких схем важко, бо, як правило, банківські картки чи рахунки зареєстровані не на них особисто та й банки, послугами яких послуговуються шахраї, із Сходу України, - резюмував Юрій Малахівський та вчергове закликав мешканців регіону бути пильними та не потрапити в пастки шахраїв, які полюють на гроші довірливих громадян.

 

Наталя Зелена

 

Социальные комментарии Cackle