07.05.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Немає ніяких загроз, – у ЛОДА прокоментували ситуацію у Стебнику

Немає ніяких загроз, – у ЛОДА прокоментували ситуацію у Стебнику

Чиновники опираються на результати досліджень

Днями, мешканці Стебника перекрили місцеву дорогу. Для цього, за словами людей, у них є дві причини. Перша – бездоріжжя у місті. А друга – екологічна катастрофа. Адже ще у 2017 році у полі, неподалік міста, провалилася земля. Глибина провалля сягала 50 метрів. Після цього вантажні автівки пустили в об’їзд міста. Проте, мешканці Стебника хвилюються, що рух вантажного транспорту може спровокувати нові провалля. Galnet вирішив з’ясувати, що про ситуацію у Стебнику думають у Львівській ОДА та що роблять для того, аби мешканці міста почувалися безпечно.

– У нас було кілька проблемних питань, основне – загроза будинковолодінням місцевих мешканців. На наше замовлення три науково-дослідні установи (Інститут геології та геофізики, Львівська політехніка та Національний університет нафти і газу) провели дослідження і визначили, що ніяких загроз для будівель місцевих мешканців немає, – каже директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

І додає, що дорогу, на яку нарікають містяни – відремонтують:


За словами пана Гречаника, влада реалізує ще кілька проектів, що мають покращити ситуацію у Стебнику та околицях:

– В нас було перенесення ліній електропередач 35 кВ, 110 кВ та 220 кВ, одну вже перенесено – на решту розроблена документація і внесені зміни в інвестиційну програму, тобто фінансуватимуть перенесення Львівобленерго та Західенерго. Окрім цього перенесення водогону Гірне-Дрогобич, роботи вже розпочали, кошти виділили з резервного фонду. Також укріплення і розчистка русла річки Вишниці, зараз закінчилась процедура оцінки впливу на довкілля, частину коштів виділили з обласного фонду, а решту чекаємо з резервного.


Джерело: Галнет

Социальные комментарии Cackle