22.01.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Дрогобиччині відновлюють корпус нацгвардії!

На Дрогобиччині відновлюють корпус нацгвардії!

Підсилять роботу поліції! На Дрогобиччині відновлять патрулювання роти Національної Гвардії України. Військові нестимуть чергування на вулицях Трускавця, Дрогобича, Борислава, Стебника та району, де сприятимуть більшому порядку та зниженню злочинності. Місцем дислокації нацгвардійців є територія колишньої військової частини 3002 в Дрогобичі на вулиці Трускавецькій. Свого часу кілька років тому там вже дислокувалася частина Національної гвардії. На території військового містечка сьогодні інтенсивно тривають роботи із його відновлення. Ще минулого року рішенням сесій місцевих органів влади Трускавця та Дрогобича було виділено кошти на старт ремонтних робіт у цій частині. Тоді за 200 тис.грн. вдалося відновити столову та пункт КПП. Відтак вдалося замінити фундамент у частині та встановлено нові вікна. Тепер завдання амбітніші: ремонт казармених приміщень та каналізаційної системи на території військового містечка. Вартість проекту сягає понад 5 млн.грн. Є сподівання, що до важливої справи фінансами долучиться і держава та Дрогобицький район. Адже за баченнями фахівців - в кінці 2020 р. корпус Нацгвардії мав б уже нести патрулювання на вулицях Дрогобиччини. 

- Представники Нацгвардії нестимуть патрулювання в Дрогобичі, Трускавці, Бориславі , Стебнику і Дрогобицькому району, коли оселяться у реконструйованих приміщеннях колишньої військової частини. В такий спосіб нацгвардійці допомагатимуть місцевим поліціянтам забезпечувати порядок на цих територіях. Такі дії зумовлені тим, що реформування у сфері правоохоронних органів призвело до зменшення чисельності працівників поліції практично в кожному місті в декілька разів. Найкритичнішою ситуація із полісменами є у місті Стебнику, - підсумовує Юрій Солян, завідувач відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи трускавецької міської ради.

Паралельно із реконструкцією приміщень військового містечка тривають роботи по укомплектації роти нацгвардії, оголошено набір на строкову службу. В планах створити підрозділ нацгвардійців на Дрогобиччині із 100 осіб. Працівникам нацгвардії обіцяють гідні зарплати.

Для довідки: Національна гвардія України є військовим формуванням з право-охоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України і призначена  для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами - із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій. 

Національна гвардія України була вiдновлена 12 березня 2014 року (відповідно до закону України «Про Національну Гвардію України» від 12 березня 2014 року) під час напруженої ситуації в АР Крим і східних регіонах України.  

Наталя Зелена

 

 

 

 

 

 

 

 

Социальные комментарии Cackle