11.12.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Напередодні новорічно-різдвяних свят на Львівщині зрубають 12, 2 тисяч ялинок

Напередодні новорічно-різдвяних свят на Львівщині зрубають 12, 2 тисяч ялинок

На ялинкову кампанію 2019-2020 років лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства запропонували заготівлю 12, 2 тисяч новорічних ялинок.

Орієнтовна ціна на ялинки 1-4 м становитиме 100 - 300 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна буде дізнатися про ціну на новорічну ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Про це йшлося на міжвідомчій виробничій нараді, яка відбулася сьогодні, 11 грудня, у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, - повідомляє пресслужба ЛОДА.

Реалізацію ялинок заплановано проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові. 

Як і в минулому році, кожна новорічна ялинка буде маркуватися биркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації. 

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Державною екологічною інспекцією у Львівській області видано спільний наказ від 2 грудня 2019 року «Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період», яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок. 

За незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 510 грн та нараховуватиметься шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне деревце в залежності від діаметру становитиме від 502 грн і більше (Постанова КМУ від 23.07.2008р. №665).

Ольга КУЦ


Социальные комментарии Cackle