10.01.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Водохреща у Дрогобичі та у Трускавці пройде фестиваль вертепів «Різвяна зірка»

На Водохреща у Дрогобичі та у Трускавці пройде фестиваль вертепів «Різвяна зірка»

Йордан у Дрогобичі відлунюватиме вертепами. Другий рік  поспіль до міста Котермака 19 січня з'їдуться творчі колективи з усіх куточків Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, щоб потішити Дрогобиччину яскравими різдвяними історіями у власному виконанні та стати учасниками  масштабного фестивалю вертепів «Різдвяна зірка». Святкове дійство  вертепів триватиме два дні і що важливо, окрім  Дрогобича охопить цьогоріч  Трускавець та Східницю.

Стартуватиме фестиваль на Водохреща 19 січня. На цей день заплановано, що о 13.00  колони вертепів від Центру душпастирства молоді вирушать до катедрального собору Пресвятої Трійці. Відтак о 13.30 стартує  хода вертепів вулицями Дрогобича. Після цього відбудеться розподіл вертепів на локації, частина учасників відбуде до Трускавця та Східниці. У неділю, 20 січня, організатори фестивалю запрошують усіх цікавих до Центру душпастирства молоді, де о 12:00 відбудуться різдвяні майстер-класи та конкурс на кращу різдвяну зірку. О  17:00  пройде рок-коляда за участі популярних молодіжних гуртів. Відтак о 19:30 дрогобичани та гості міста матимуть змогу переглянути різдвяну вуличну виставу сучасного молодіжного театру «Gloria», яка відбудеться на подвір'ї Центру душпастирства молоді.

Головним ініціатором фестивалю вертепів є  Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ, комісія у справах молоді СДЄ УГКЦ, відділ культури та мистецтв Дрогобицької міської ради. 

Ірина Романова

Социальные комментарии Cackle