18.05.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині зросла кількість ФОПів: найбільше - програмістів

На Львівщині зросла кількість ФОПів: найбільше - програмістів

Нещодавно аналітики системи для перевірки котрагентів YouControl проаналізували зміни у сфері ФОПів по Львівській області за минулий рік. 

Торік загальна кількість фізичних осіб-підприємців на Львівщині зросла на 8%, найбільший приріст продемонстрували представники ІТ-сегменту. 

Для порівняння, у Харківській області стало більше ФОПів на 9%, у Дніпропетровській - на 5%, в Одеській - на 3,2%. Загальний приріст в Україні ледве сягає 4%. 

На початок на 2019 року на Львівщині налічувалося 106 тисяч дрібних підприємців: упродовж 12 місяців минулого року було зареєстровано 19 тисяч нових ФОПів, ще 11 тисяч були ліквідовані.


Найбільший показник ФОПів, що працюють на Львівщині (11%) займаються "Комп'ютерним програмуванням", на другому місці "Інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах" та "Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами, напоями та тютюном" (по 6% на кожен).

Рейтинг видів діяльності, де прослідковувався найбільший приріст ФОПів за підсумками 2018 року, теж очолює “Комп’ютерне програмування”. Кількість підприємців, зареєстрованих за цим КВЕДом збільшилася на 2,5 тис (або ж на 27%).

Цікаво також те, що в категорії “Будівництво житлових і нежитлових будівель” додалося лише 334 ФОПа, але це відповідає приросту в 138%.



Найбільше ліквідувалося ФОПів (176), що працювали за КВЕДом “Роздрібна торгівля з лотків і на ринках”. У відсотках падіння в цій категорії склало майже 16%.

За даними аналітиків, такі цифри для Львівщини як одної з областей, де високий рівень ділової активності, свідчать про те, що для ІТ-сфери тут є вищий споживчий попит і сприятлива інфраструктура. 

Загалом збільшення кількості ФОПів має позитивне значення для економіки країни та окремого регіону, адже завдяки малому та середньому бізнесу вдається уникати монополій та підтримувати здорову економічну конкуренцію, і реагувати на потреби споживачів.



Джерело: 032
Социальные комментарии Cackle