04.03.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині в лютому вакцинували 19 671 школяра

На Львівщині в лютому вакцинували 19 671 школяра

У рамках спецоперації з додаткової вакцинації школярів Львівської області вже 19 671 дитина отримала захист від кору. З них 11 608 було вакциновано 1–18 лютого в амбулаторіях, ще 8 063 дитини вакцинували вже з 18 лютого, з початком роботи мобільних бригад.

Зі стартом спецоперації у Львівській області значно збільшилася динаміка щеплень серед дітей, які свого часу пропустили вакцинацію проти кору. Якщо у листопаді й грудні минулого року пропущене щеплення отримали 2 569 і 2 449 дітей відповідно, то у січні 8 564 дитини надолужили пропущені щеплення, а в лютому — майже 20 000.

18 лютого у Львівській області розпочався другий етап спецоперації для підвищення рівня охоплення щепленнями проти кору школярів. У деяких школах щеплення робитимуть мобільні бригади лікарів, а там, де це зручніше, дітей вакцинуватимуть у найближчих амбулаторіях. Згідно з даними верифікації станом на 1 лютого, на Львівщині було до 50 000 дітей, не захищених від кору.

Спеціальні заходи реалізують відповідно до рішення засідання Оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні, затвердженого наказом МОЗ України від 21 грудня 2018 р. № 2401. Така спецоперація стала першою в історії незалежної України. До неї були залучені фахівці ВООЗ та ЮНІСЕФ, а також громадські організації. Зокрема, Альянс громадського здоров’я надав 42 000 шприців. Подібні заходи вже ініційовано і у Вінницькій області.

Нагадаємо, що специфічного лікування від кору не існує — запобігти захворюванню допоможе лише вакцинація.

В Україні достатньо якісної та ефективної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи), що захищає від кору і його важких ускладнень. Для щеплення застосовують вакцини «Пріорикс»/Priorix (виробник Glaxosmithkline Biologicals S.A., Бельгія) та «М-М-Р ІІ»/M-M-RII (виробник Merck & Co., Inc., США). Станом на 21 лютого у регіонах було 1 200 975 доз вакцини КПК.

Дізнайся більше про імунізацію: http://bit.ly/2XjXGqx.

Про захворювання та вакцини: http://bit.ly/2VfCeRw.

Про вакцини КПК в Україні: http://bit.ly/2GZHqFy.

Назад Джерело: Центр громадського здоров'я МОЗ України
Социальные комментарии Cackle