16.07.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині відбудуться навчальні збори за участю військовозобов’язаних громадян

На Львівщині відбудуться навчальні збори за участю військовозобов’язаних громадян

У серпні – вересні на території Західного оперативного командування (в тому числі Львівської області) відбудуться навчальні збори за участю військовозобов’язаних громадян.

Основними завданнями зборів визначено вдосконалення навичок військовозобов’язаних з володіння зброєю, формування підрозділів та їх злагоджена підготовка до виконання завдань за призначенням; формування та вдосконалення командирами практичних навичок в умілому керівництві підлеглими.

 

Учасники та територія навчань:

Учасниками навчальних (спеціальних) зборів є військовозобов’язані громадяни у віці до 50 років (крім допризовників, призовників, військовослужбовців та учасників АТО (ООС), а також осіб які під час шести хвиль часткової мобілізації (2014-2016 р.р.) призивались у лави Збройних Сил України).  

Навчальні (спеціальні) збори з військовозобов’язаним будуть проводиться на полігонах Львівської області (Яворів, Старичі та інші).


Період навчань:

Навчанні збори проводитимуться протягом серпня і вересня 2019 року.

В серпні місяці 2019 року вони триватимуть 20 діб, у вересні – 30 діб.


Оповіщення:

Оповіщення проводиться на вимогу розпорядження військового комісара Дрогобицько-Бориславського об’єднаного районного військового комісара, в якому зазначаються терміни та перелік осіб на виклик та проходження медичної комісії.


Відповідальність за ухилення від навчальних (спеціальних) зборів:

- Ухилення військовозобов'язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 1190 гривень) або арештом на строк до шести місяців (ч. 2 ст. 337 Кримінального кодексу України).


Відповідальність керівників підприємств, установ та організацій (незалежно від форми власності) за незабезпечення сповіщення військовозобов'язаних про їх виклик у військові комісаріати:

Незабезпечення керівниками або іншими відповідальними за військово-облікову роботу посадовими особами підприємств, установ, організацій, колективних сільськогосподарських підприємств і навчальних закладів на вимогу військових комісаріатів сповіщення військовозобов'язаних і призовників про їх виклик у військові комісаріати або перешкода зазначених посадових осіб своєчасній явці громадян на збірні пункти чи призовні дільниці - тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 – 51 гривня).

Повторне протягом року вчинення вищезазначеного порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 - 119 грн.). (ст. 211-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення).


Учасники навчальних зборів не будуть залучені до операції об’єднаних сил (ООС) та інших військових дій на сході України. 

Социальные комментарии Cackle