09.10.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині у перший тиждень жовтня на ГРВІ захворіло понад 7 тис. людей

На Львівщині у перший тиждень жовтня на ГРВІ захворіло понад 7 тис. людей

За перший тиждень жовтня на Львівщині на ГРВІ та грип захворіло 7 464 людини, з них 4318 дітей різного віку. 87 хворих госпіталізували до лікарень.

У Львові за цей період захворіло 2413 осіб, з яких 1271 дитина, повідомила ZAXID.NET лікар-епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко.

За словами Любомири Бойко, насправді реально хворих значно більше, бо офіційна статистика фіксує лише тих, хто звернувся у поліклініки чи до сімейних лікарів по медичну допомогу. Значна частина хворих (серед яких є і діти) до лікарів не звертаються, а лікуються самотужки або хворі ходять на роботу. Уранці і ввечері у маршрутках можна зауважити, що кашляють, мають нежить майже всі пасажири.

На Львівщині, як повідомила головний епідеміолог області Наталія Тімко, грип ще не зафіксовано, але багато людей потрапляє до лікарень з різного роду вірусами. За перший тиждень жовтня до Львівської обласної інфекційної лікарні потрапило 17 осіб – 9 дітей віком 4-14 років і 8 дорослих.

Цього року, за даними ВООЗ, у північній півкулі,зокрема і в Україні, сезонний грип будуть спричиняти такі штами вірусу : типу А (Мічіган та Сінгапур) та типу В (Колорадо). Вони не є новими для нас, але українські вірусологи твердять, що цього епідсезону захворюваність на грип буде значно вищою, ніж була у 2016 і 2017 роках.

За твердженням лікарів, захистити себе і близьких від захворювання на грип і ускладнень, які він викликає, може вакцинація. У аптеках Львова, приватних кабінетах щеплень вже є французька вакцина Ваксігрип і корейська – Джі Сі Флю. Вартість вакцин – 200-300 грн.

Вакцинуватися від грипу чи ні – кожен вирішує сам. Але лікарі наголошують, що вакцинація не тільки захищає від грипу і його ускладнень, а й суттєво економить сімейний бюджет. За попередніми оцінками, витрати на лікування грипу чи ГРВІ коливаються від 400 до 2700 гривень, залежно від важкості захворювання, а вартість однієї дози вакцини, що захищає від грипу упродовж усього сезону, становить 200-300 гривень.


Социальные комментарии Cackle