24.01.2020 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині розподілили 360 млн грн коштів ДФРР, Трускавець отримає 12 млн грн

На Львівщині розподілили 360 млн грн коштів ДФРР, Трускавець отримає 12 млн грн

Обласна комісія з розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку затвердила перелік об’єктів, будівництво яких буде профінансоване у 2020 році на Львівщині. Майже 360 млн грн скерують на 33 об’єкти у п’яти містах обласного значення та у 13 районах.

Йдеться про так звані перехідні об’єкти, конкурс ДФРР з відбору нових проЄктів для фінансування в 2020 році не оголошувався.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Віталій Загайний, голова Центру громадських ініціатив.

Що стосується розподілу коштів по містах обласного значення і районах, то він такий: Львів – 56 млн грн (три об'єкти), Дрогобич – 14 млн грн (один об'єкт), Моршин – 2,8 млн грн (один об'єкт),Червоноград – 3,5 млн грн (один об'єкт).

А Трускавець отримав 12 млн грн на продовження робіт зі створення «Регіонального центру сприяння здорового способу життя на базі НВК «СЗШ №2-гімназія».

По суті, створення центру – це реконструкція та термомодернізація (утеплення) приміщення школи. Проєкт передбачає створення шатрового даху з мансардними приміщеннями, які необхідні для функціонування Регіонального центру, де будуть проводитись акції для дітей та молоді з метою пропаганди здорового способу життя. 

За інформацією керівника відділу освіти Ореста Павловича, наприкінці року швидкими темпами тривало оновлення даху у школі-гімназії, працювало кілька бригад ремонтників. Торік з Державного фонду регіонального розвитку для реалізації цього проєкту місто отримало 9 млн грн, ще 2 млн грн було виділено з бюджету Трускавця.

Зазначимо, що кошторисна створення у Трускавці регіонального центру сприяння здорового способу життя на базі школи-гімназії становить 35, 4 млн грн. Відділ освіти міської ради за результатами відкритих торгів 13 жовтня минулого року уклав угоду на роботи з ТОВ «Західатомбудсервіс», яке запропонувало найдорожчу пропозицію серед учасників. 

Відповідно до тендерної документації з суми контракту фірма отримає 2,5 млн грн прибутку, а на зарплати працівникам витратить 5,9 млн грн. «Західатомбудсервіс» зобов’язується реконструювати дах, перекриття, замінити вікна, реконструювати опалення, провести утеплення та термоізоляцію фасаду, облаштувати пандуси тощо.

 

Фінансування проєкту передбачено у співвідношенні 70% на 30% з державного та міського бюджету Трускавця.

Ольга КУЦ

 

Социальные комментарии Cackle