24.07.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність мережі псевдо-фінансових установ

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність мережі псевдо-фінансових установ

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва обласної прокуратури припинили діяльність організованої злочинної групи. Вона налагодила діяльність розгалуженої мережі псевдо-фінансових установ, у яких незаконно заволодівали коштами громадян під виглядом надання їм споживчих кредитів.

Організатори схеми незаконно заволоділи коштами громадян на суму в понад 1 000 000 гривень.

Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України. 

Такі заклади працювали у Львівській, Івано-Франківській та Харківській областях. В орендованих офісах з громадянами укладались договори про послуги, нібито пов’язані з наданням позик. Фактично ж люди сплачували власні кошти під виглядом гарантійних внесків для отримання кредитів. Оперативники задокументували залучення мережею коштів громадян на суму 1,2 мільйона гривень. 

пол.jpg

Встановлена причетність до злочину трьох мешканок Львова, Івано-Франківська та Харкова. 

Учасницям організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Зловмисницям обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Социальные комментарии Cackle