19.02.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині перевірили півсотні квест-кімнат: у деяких не було навіть вогнегасників

На Львівщині перевірили півсотні квест-кімнат: у деяких не було навіть вогнегасників

На Львівщині завершили комісійне обстеження півсотні квест-кімнат. Перевіряти заклади взялися після жахливої пожежі у квест-кімнаті в Польщі, під час якої загинуло п’ятеро підлітків. Про це сьогодні, 18 лютого, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив начальник служби у справах дітей Володимир Лис, передає Львівський портал.

Як розповів журналістам керівник ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін, у області перевірили понад 50 квест-кімнат. Зокрема, за його словами, у деяких закладах навіть не було елементарного вогнегасника.

«На жаль, жодна квест-кімната не зверталася до органів держнагляду і контролю щодо відповідних дозвільних документів, тобто жодної декларації безпеки не було подано і не зареєстровано. Серед типових порушень, які були виявлені, – відсутність систем пожежної автоматики щодо виявлення пожежі, евакуаційного освітлення і знаків безпеки, первинних засобів пожежогасіння, тобто банальних вогнегасників… Звісно, що недоліки, які були виявлені в багатьох квест-кімнатах, несуть небезпеку відвідувачам», – сказав він.

На питання про те, чи були заклади, які не мали жодних порушень, Юрій Кагітін відповів: «Таких, що не мали ніяких, практично не було. Але дрібні недоліки, які були виявлені, усувались закладами навіть на місці».

Якщо у квест-кімнатах не усунуть недоліки, прийматиметься рішення щодо їхнього функціонування надалі, зокрема і можливого закриття.

«Ми проінформували органи влади і, якщо недоліки не усунуть, спільно з ними будемо вирішувати питання щодо їхнього подальшого функціонування», – зазначив Юрій Кагітін.

Своєю чергою начальник служби у справах дітей Володимир Лис зауважив: «Зараз напевно слід дати доручення, дати певний термін до місяця часу, щоб працівники ДСНС мали законні підстави прийти і перевірити настільки усунуті ці порушення. І, відповідно, має прийматися рішення про те або закривати їх, або щоб вони працювали далі».

Як відомо, у п’ятницю, 4 січня, у місті Кошалін на північному заході РП п’ятеро дівчат загинули під час пожежі у квест-кімнаті, з якої, за завданням гри, треба вийти, розв’язуючи спеціальні завдання. Всім дівчатам було по 15 років, вони навчалися в одному класі гімназії і святкували день народження однієї з них.

Органи прокуратури арештували на три місяці 28-річного власника квест-кімнати, висуваючи йому звинувачення у свідомій недбалості, що призвело до трагічних наслідків.

За даними прокуратури, пожежа виникла через витік газуз одного із газових балонів у приміщенні. Причиною смерті дівчат стало отруєння чадним газом. За інформацією таблоїду Super Express, дівчата з кімнати дзвонили про допомогу в пожежну службу і батькам. Спільна церемонія поховання загиблих дівчат відбудеться у четвер.

Социальные комментарии Cackle